08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.05.2023 02:35 | Son Güncelleme: 15.05.2023 03:43

Sinan Oğan: Seçim sonuçlarını yabancı seçmenler etkiledi

Saatler 02:35'i gösterdiğinde ekran karşısına geçen Sinan Oğan "Seçim sonuçlarını yabancı seçmenler etkiledi" sözlerini kaydetti
Sinan Oğan: Seçim sonuçlarını yabancı seçmenler etkiledi

Oğan, FOX'ta katıldığı yayında açıklamalarda bulundu. Seçim sonuçlarını değerlendiren ve "Bugün yaptığımız açıklamalar seçim sonucunu etkiledi" şeklinde konuşan Oğan, "Türkiye'de zaten yetirince tek başına karar veren var. Ben tek başıma karar vermeyeceğim. ATA İttifakı olarak karar vereceğiz.Ancak şuraya yakınız buraya yakınız demeyeceğiz" dedi.

Kendisini kimlerin telefonla aradığını söylemek istemeyen Oğan "Saat 22:30'da yaptığımız açıklama her iki taraftan da taktirle karşılandı" demekle yetindi.

İşte Oğan'ın açıklamasından öne çıkanlar:

  • Türk siyasetinde günübirlik politakalar olmayacak.
  • HDP ve HÜDA PAR'nı anahtar rolü oynamasına karşıyım.
  • Listeleri iyi yapmak lazım. Hatırlarsanız hem Kılıçdaroğlu'ndan hem Erdoğan'ndan hem İnce'den randevu talep ettim. Erdoğan randevu vermedi. İnce ve Kılıçdaroğlu'la görüştüm.
  • Seçim sonuçlarını yabancı seçmenler etkiledi
  • Yabancı seçmenlerin sayısını bilmiyoruz. Sayın Kılıçdaroğlu bildiğini ifade etti. Ancak şimdi sonuca etkisine baktığımızda düşündüğümüzden daha fazla olduğunu görüyoruz. Tüm bu konularda ben uyarılarda bulunmuştum. Kendisi de bu konularda tüm ekiplerinin hazırlıklı olduğunu ifade etmişti. Ancak ben tatmin olmamıştım bu ifadeden, kensine de bunu söylemiştim.
  • Millet İttifakı, saha siyasetini bilmiyor, tanımıyor. Bu kadar seçim kaybettiler. Depremden bu kadar etkilenme var, hayat pahalılığı var. Şu an normal şartlarda Millet İttifakı'nın açık ara önde olması gerekirdi. Hala geridelerse oturup düşünmeleri gereken şeyler var.
  • Türkiye'de işte ev alıp vatandaş olanlar veyahut adreslerine pasaport gönderilen Suriyeliler, Afganlar var. Bunların sayılarının hala ne kadar olduğunu ben bilmiyorum. YSK'dan bilgi talep ettim. 2 milyonluk oy kitlesi tespit etmiştik. Kılıçdaroğlu bir genel başkan yardımcısı görevlendirmişti, biz bir arkadaşımızı görevlendirmiştik. Belli ki yeterli olmadı. Biz hangi endişelerimizi dile getirdiysek belli ki yeterli olmamış.
  • Türkiye'de zaten yeterince tek başına karar veren var. Ben tek başıma karar vermeyeceğim. ATA İttifakı olarak karar vereceğiz. Ancak şuraya yakınız buraya yakınız demeyeceğiz.


HDP iddiasını yalanladı

Der Spiegel’den Maximilian Popp, Oğan’ın “Kılıçdaroğlu’nu ancak HDP siyasi sistemden dışlanırsa destekleyeceğim” ifadesini kullandığını duyurdu. Oğan, sosyal medyadan Popp’un yaptığı açıklamayı alıntılayarak “Hayırdır Der Spiegel, size verdiğim röportajda Türk basınına dediğimiz genel şartlardan farklı bir şey demedik. Bunu nereden uydurdunuz?” ifadesini kullandı. 

Sinan Oğan canlı yayında yaptığı açıklamada da söz konusu ifadelerin kendisine ait olmadığını söyledi.