18 Nisan 2024, Perşembe
Haber Giriş: 23.08.2021 14:18 | Son Güncelleme: 16.02.2022 15:16

Şişli ile Berlin arasında işbirliği başladı   

Şişli Belediyesi Berlin’in en köklü ilçelerinden olan Charlottenburg-Wilmersdorf belediyesiyle kardeş belediye protokolü imzaladı
Şişli ile Berlin arasında işbirliği başladı   

Şişli Belediyesi ile Berlin’in en köklü ilçelerinden olan, yaklaşık 350 bin kişinin yaşadığı, lüks markaların mağazalarının bulunduğu Kudamm Bulvarı’nın da yer aldığı, eğlence ve gastronomi kültürü ile dikkat çeken  Berlin Charlottenburg-Wilmersdorf Belediyesi ile kardeş belediye oldu. Protokol 19 Ağustos tarihinde Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin ile Charlottenburg-Wilmersdorf Belediye Başkanı Reinhard Naumann arasında Berlin’de imzalandı. İmzalanan protokol, her iki belediye arasında; şehircilik-kentsel dönüşüm, hareketlilik, sosyal haklar, inovasyon, katılımcılık ve kültür-sanat alanlarındaki iş birliğini kapsıyor. 

“Gelecekteki projeler için heyecanlıyız”

Charlottenburg-Wilmersdorf Belediyesi ile imzalanan protokole ilişkin açıklamada bulunan Şişli Belediye Başkanı Muammer Keskin, “Burada çok sayıda vatandaşımız yaşıyor. Aralarında çok değerli iş insanları, sanatçılar ve farklı alanlarda tecrübe sahibi insanlarımız var. Onlar, hem içinde yaşadıkları Almanya’yı ve Alman kültürünü hem de Türkiye’yi tanıyorlar. Bu da bizim için büyük bir avantaj. İlçelerimiz arası deneyim aktarımı ve gelecekteki projeler için heyecanlıyız. Biz kağıt üzerinde iş birliği yapmak için bu anlaşmayı imzalamadık. Kardeş belediye kavramına uygun bir şekilde aktif bir işbirliği gerçekleştirmek istiyoruz. Aynı şekilde karşı taraf da bu iyi niyetini dile getirdi. Her iki belediye için de hayırlı olmasını dilerim” dedi.

Berlin’in Merkezi

Yaklaşık 343 bin kişi yaşadığı Charlottenburg-Wilmersdorf, 2001 yılında Wilmersdorf ve Charlottenburg ilçelerinin birleşmesiyle oluştu. Lüks markaların mağazalarının bulunduğu Kudamm Bulvarı’nın da yer aldığı, eğlence ve gastronomi kültürünün yoğun olduğu ilçenin görülmeye değer mekanları arasında; kentin sembolü olan Gedächtnis Kirche (Anı Kilisesi), Olimpiyat Stadyumu, Prusya dönemine ait Charlottenburg Sarayı dışında tiyatro dünyasının en tanınmış mekanlarından Schaubühne tiyatrosunu da saymak mümkün.