16 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 10.11.2023 09:12 | Son Güncelleme: 10.11.2023 10:00

Siyasilerden 10 Kasım mesajları

Aramızdan bundan tam 85 yıl önce ayrılan, Gazi Mustafa Kemal Atatürk her sene olduğu gibi bu yıl da özlem ve minnetle anılıyor. İşte siyasilerden 10 Kasım'a dair mesajlar
Siyasilerden 10 Kasım mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: Millî Mücadele’nin Başkomutanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yıl dönümünde rahmetle yâd ediyorum.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Türkiye Büyük Millet Meclisimizin ilk Başkanı, Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü vefatının 85'inci yıl dönümünde saygıyla anıyoruz. Ruhu şad olsun. Aziz vatanımız uğruna canlarını feda eden tüm şehitlerimizin, vefat eden tüm gazilerimizin makamları âlî, mekânları cennet olsun.

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yılında saygı ve rahmetle yad ediyorum. Vatan müdafaasında canını ortaya koyan tüm şehit ve gazilerimize minnettarız.

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: Cumhuriyetimizin kurucusu, İstiklâl Harbimizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında saygıyla anıyorum. Millî dış politikamızla ülkemizin egemenlik ve bağımsızlığını güçlendirme kararlılığımızı bu vesileyle tekrar vurguluyor, başta Gazi Mustafa Kemal olmak üzere Kurtuluş Savaşımızın tüm kahramanlarını rahmet ve şükranla yâd ediyorum.

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü vefatının 85. yılında rahmet, minnet ve saygıyla yâd ediyoruz O’nun hayatındaki diğer 10 Kasım’lar? Neredeydi, ne yapıyordu?

Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek: Saygı, rahmet ve minnetle anıyoruz

Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin: Cumhuriyetimizin banisi Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Aziz milletimizin her daim idrakinde olduğu gibi tüm dünya milletleri nezdinde de büyük bir lider olarak addedilen Atatürk’ün en büyük eserim dediği Türkiye Cumhuriyeti, eğitimle büyüyen nesillerin omuzlarında yükselecektir. Yarınlarımız olan evlatlarımızı, Türkiye Yüzyılı’nda muasır medeniyetler seviyesinin üzerine çıkarma hedefiyle eğitim ailesi olarak azimle çalışmaya devam ediyoruz. Bu vesileyle, vefatının 85. yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarını, şehit ve gazi olan tüm kahramanlarımızı bir kez daha minnetle yâd ediyorum.

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85. yıldönümünde saygıyla anıyorum. Tam Bağımsızlık idealine sahip çıkarak ülkemizi güçlendirmek ve muasır medeniyetler seviyesinin üzerine yükseltmek adına çalışmaya devam edeceğiz. Milli sanayimizi büyütecek, Milli Teknoloji Hamlesi hedeflerimize muhakkak ulaşacağız. Cumhuriyet Türk gençliğinin omuzlarında ilelebet yaşayacak. 

Ticaret Bakanı Ömer Bolat: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin yıldönümünde saygı, minnet ve rahmetle anıyorum.

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı: Cumhuriyetimizin banisi, Millî Mücadelemizin başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, ebediyete irtihalinin 85. yıl dönümünde rahmet ve minnetle yâd ediyorum. Kurduğun Cumhuriyeti ilelebet yaşatacağız.

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki: Cumhuriyetimizin kurucusu, Millî Mücadelemizin Başkomutanı Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ahirete irtihalinin 85. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yâd ediyorum.

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu: İstiklâle ve istikbale olan aşkını milletçe örnek alıyoruz! Bağımsızlık mücadelemizin Başkumandanı, Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü ölümünün 85. yıl dönümünde sevgi, saygı ve özlemle anıyoruz.

Adalet Bakanı Yılmaz Tunç: Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü ebediyete irtihalinin 85’inci yılında rahmetle anıyorum. Atatürk’ün en büyük eserim dediği Cumhuriyetimize daima sahip çıkacağız. Son 21 yılda olduğu gibi ülkemizi daha ileriye taşıyacak adımları kararlılıkla atmaya devam edeceğiz.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Cumhuriyetimizin her kuşağı, onun öncülük ettiği Milli Mücadeleden ilham aldı. Ebediyete irtihalinin yıl dönümünde Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü saygı ve rahmetle anıyoruz.

 

CHP Genel Başkanı Özgür Özel: Aramızdan ayrılışının 85'inci yılında Atamızın iki büyük eserine, altı oka ve devrimlerine sahip çıkacağımıza söz veriyoruz. Cumhuriyetimizin kurucusu, ilk ve ebedi Genel Başkanımız Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ü saygıyla, minnetle anıyorum.

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: Aziz Türk milletinin umudu, gururu ve en kıymetli mücadelesinin adı; Mustafa Kemal'dir... Mavi gözlü bozkurdumuz, Atatürkümüzü saygı, rahmet ve minnetle anıyorum... Biz ondan razıyız, Allah da razı olsun. Ruhu şad, mekânı cennet olsun...

CHP eski Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: Bize, demokrasiye giden en güzel yol olan Cumhuriyet’i ve iki büyük eserinden biri saydığı Cumhuriyet Halk Partimizi miras bırakan Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ü, vefatının 85. yıl dönümünde saygı, sevgi ve minnetle anıyorum. Bugün yaşanan hukuksuzluklar, kimi yargıç müsveddelerinin, tek adamdan aldığı cesaretle anayasal düzeni ortadan kaldırmaya kalkışması, Büyük Önderimiz Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün yalnızca askeri değil, siyasi bir deha olduğunun da ispatıdır. Hakimiyeti bir kişiden alıp millete teslim eden Büyük Atatürk’ün açtığı yolda, azimle yürümeye devam edeceğiz.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Hatırla kalbim 1881-193∞

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: Mekanın cennet olsun, Başkomutanım

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer: Dünya ne liderler, ne komutanlar gördü ama O'ndan bir tane var. Bu yüzden her yeni günde O'na layık olmak için mücadele veriyoruz. İzindeyiz ve devrimlerinin bekçisiyiz, ruhun şad olsun.