14 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.07.2023 14:53 | Son Güncelleme: 15.07.2023 17:20

Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

Türk siyasetinin önemli isimleri, 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü'nde milli irade ve birlik mesajı verdi. İşte liderlerin sosyal medyada paylaştığı 15 Temmuz mesajlarından öne çıkanlar
Siyasilerden 15 Temmuz mesajları

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan: 15 Temmuz’da devletine, milletine, istiklâline, iradesine sahip çıkarken şehit düşen kahramanlarımıza Allah’tan rahmet diliyor, Gazilikle şereflenen, darbecilere geçit vermeyen tüm kardeşlerime şükranlarımı sunuyorum. 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günümüz mübarek olsun. 🇹🇷

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, saat 18:30'da İstanbul Üsküdar'daki Beylerbeyi Stadyumu'nda 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü dahilinde vatandaşlarla buluşacak.

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş: Egemenlik kayıtsız şartsız milletindir.

MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli: "15 Temmuz hain FETÖ kalkışmasına iman ve iradeleriyle direnen, direndikçe devleşen, nihayet kanlarıyla destan yazan, aynı zamanda terörle mücadele esnasında şehadet şerbetinden içen kahraman şehitlerimize Cenab-ı Allah'tan rahmetler niyaz ediyorum. O meşum ve zulmet dolu gecede hiçbir tereddüt ve tedirginliğe kapılmadan ağır silahlara ve sağanak gibi yağan mermilere meydan okuyan ve bu vesileyle de yaralanıp gazilik unvanı alan kardeşlerimize huzurlu, sağlıklı ve uzun bir ömür diliyorum."

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu: "15 Temmuz hain darbe girişiminin 7. yıldönümünde, demokrasimize ve milletimize kasteden hain terör örgütünü lanetliyor; demokrasi uğruna can veren 251 şehidimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyor, o gece devleti sokaktan toplayan milletimize şükranlarımı sunuyorum."

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener: "Aziz Türk milleti, ülkemizi uçurumun eşiğine getirmeye çalışanları, her daim kutlu iradesiyle yüzleştirmiştir. İşte bu yüzleşmelerin sonuncusu, 15 Temmuz gecesinde, milletimizin devletini sokaktan topladığı destansı bir mücadeleyle gerçekleşmiştir. Demokrasi yolundaki tavizsiz duruşumuzu tüm dünyaya yeniden bildirdiğimiz #15Temmuz hain darbe girişiminin yıl dönümünde; Aziz şehitlerimizi rahmetle, gazilerimizi minnetle anıyorum. Yüce Allah milletimizi, bir daha böylesi acı bir mücadele vermek zorunda bırakmasın."

Memleket Partisi Genel Başkanı Muharrem İnce: "15 Temmuz darbe girişimine zemin hazırlayanları hepimiz çok iyi tanıyoruz. Bu hain darbe girişimini gerçekleştiren FETÖ'ye, FETÖ'ye yardım ve yataklık yapan herkese lanet olsun. #15Temmuz şehitlerimizin ruhu şad olsun."

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu: Demokrasiye, millet iradesine, hukukun üstünlüğüne yönelik her girişim karşısında milletin ta kendisini bulur. Aziz şehit ve gazilerimizi minnet ve şükranla anıyorum. #15TemmuzDemokrasiveMilliBirlikGünü

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş: 15 Temmuz Demokrasi ve Millî Birlik Günü’nde aziz şehitlerimizi Karşıyaka Mezarlığı’nda andık. Vatanın ve milletin bölünmezliği için canlarını feda eden şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum.

Gelecek Partisi Genel Başkanı Ahmet Davutoğlu: "15 Temmuz'un yıl dönümünde şehitlerimizi rahmetle anıyor, gazilerimizi saygıyla selamlıyorum. O gün İstanbul, Ankara başta olmak üzere Türkiye'nin dört bir yanında darbeye geçit vermeyen Gelecek Partili kahramanlar bugün demokrasi mücadelesini TBMM çatısı altında sürdürüyor. Her zaman söylediğimiz gibi; 27 Mayıs, 12 Eylül, 28 Şubat, 15 Temmuz gibi hain darbeleri bir daha asla yaşamamak için çare daha fazla demokrasidir" açıklamasında bulundu."

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan: "15 Temmuz’daki hain darbe girişiminde terör örgütü FETÖ’ye geçit vermeyen şehitlerimizi rahmetle ve minnetle anıyor, gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Gücünü tankların paletinden alanlar; gücünü haktan ve meşruiyetten alanları asla geçemezler. Geçemeyecekler" ifadelerini kullandı."

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ: "Bugün FETÖ tarafından gerçekleştirilen darbe girişiminin yıldönümü. FETÖ bir casusluk ve terör örgütüdür. AK Parti FETÖ’nün casusluk ve terör örgütü olduğunu bilerek “vesayet” diye nitelendirdiği Türk ordusu, yargısı ve sivil bürokrasisine karşı ABD tarafından desteklenen bir savaşı yıllarca sürdürmüştür. AK Parti ile FETÖ’nün yollarının ayrılması iç iktidar kavgasından dolayı gerçekleşmiştir. O yıllarda FETÖ’nün bu hamleyi yapacağını söylemiştik. Şimdi de kapalı mahfillerde “Sığınmacı göçü ile şeriat düzenini getirmek daha kolay olacak” diyen stratejik cahilleri uyarıyoruz. Türkiye’yi Lübnan gibi bir iç savaşa sürüklüyorsunuz."

AKP Genel Başkanvekili Binali Yıldırım: "15 Temmuz, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın liderliğinde milletimizin kararlılığı ve cesaretiyle yazdığı şanlı zaferin adıdır. Demokrasimize zarar verecek hiçbir faaliyete izin vermeyeceğiz! Tankların önüne çıkarak vatan, bayrak ve demokrasi için can veren tüm şehitlerimizi rahmet ve gazilerimizi minnetle anıyorum."

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan: "Söz konusu paylaşımında, "Yüce Milletimiz, 15 Temmuz’da uluslararası emperyalizmin vekil unsurları vasıtasıyla Türkiye’yi ele geçirme çabalarını Cumhurbaşkanımızın liderliğinde boşa çıkartmış ve Türkiye Yüzyılı’nın kapılarını aralamıştır.Korkusuzca meydanlara inerek FETÖ ihanet şebekesine geçit vermeyen aziz şehitlerimizi rahmetle anıyor, kahraman gazilerimize şükranlarımı sunuyorum. Demokrasi ve Milli Birlik Günü kutlu olsun!" ifadelerine yer verdi."

Ticaret Bakanı Prof. Dr. Ömer Bolat: "Bakanlığımızda bizleri ziyaret eden Büyük Birlik Partisi (BBP) Başkanı Mustafa Destici'ye ve beraberindeki heyete nazik ziyaretleri için teşekkür ederim. Ziyaretleri vesilesiyle gündemimiz üzerine değerlendirmelerde bulunduk."

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz: "#15Temmuz şehitlerimizin yakınları ve gazilerimiz ile birlikte 15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Anıtı’nı ziyaret ederek aziz şehitlerimizi dualarla andık. Rabbim, 15 Temmuz gecesi iradesini darbeci alçaklara çiğnetmeyen, canı pahasına savunan aziz milletimizden razı olsun."

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdülkadir Uraloğlu: "15 Temmuz'un simgelerinden biri olan TÜRKSAT'aydık. Darbeci hainlerce bombalanan alanları 15 Temmuz Müzesi ve Anıtını ziyaret ettik. TÜRKSAT'ın diğer mecralarını inceledik ve şehitlerimiz için düzenlenen Mevlid-i Şerif'e katıldık. 7 sene önce darbeci zihniyetin hedefi olan TÜRKSAT’ta vatanı uğruna canını feda eden aziz kahramanlarımız Ali Karslı ve Ahmet Özsoy'un aileleriyle bir araya geldik. O gece vatanı ve milleti için gözünü bile kırpmadan dimdik durarak şahadete yürüyen bütün şehitlerimizi rahmetle anıyor; gazilerimize de şükranlarımı sunuyorum. #15Temmuz."

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır: "#15Temmuz asil Türk Milletinin kahramanlık destanıdır. #TürkiyeYüzyılınınKahramanları Şehitlerimizi rahmetle ve saygıyla anıyoruz. Gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz. Bu vatan geçilmedi, geçilmeyecek. Türk Milleti Tam Bağımsız Türkiye’den asla vazgeçmeyecek."

AK Parti sözcüsü Ömer Çelik: Devletimizi ele geçirmeye, ülkemizi işgal etmeye, milli iradeyi gaspetmeye çalışan terör örgütüne karşı, Cumhurbaşkanımızın liderliğinde verilen milli mücadelenin ve direnişin yıldönümündeyiz. Aziz şehitlerimizi rahmetle anıyoruz, gazilerimize şükranlarımızı sunuyoruz.