26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 21.06.2022 22:29 | Son Güncelleme: 22.06.2022 09:31

Sosyal medyada Bördübet yangını: Yangınları kanıksamayacağız

Marmaris'in Bördübet mevkisinde akşam saatlerinde başlayan yangına müdahaleler sürüyor. Yangınla ilgili çok sayıda ünlü isim sosyal medyadan açıklamada bulundu
Sosyal medyada Bördübet yangını: Yangınları kanıksamayacağız

Muğla'nın Marmaris ilçesinde Bördübet bölgesinde ormanlık alanda çıkan yangınla mücadele sürüyor. Rüzgarın da etkisiyle hızlı büyüyen yangın geçen yıl Marmaris İçmeler'de çıkan ve 9 gün süren yangını hatırlattı. Birçok isim sosyyal medyada "Marmaris bu sene de yazıyor" ifadelerini paylaşarak yangına dair açıklamada bulundu. 

Gazeteci Nevşin Mengü, bölgeden bir video ekleyerek Twitter'da, "Deja vu. Marmaris Bördübet/Yediadalar bölgesinde akşam saatlerinde büyük bir yangın başladı. Tarım ve orman bakanlığı şimdilik görünen o ki tek helikopterle müdahale ediyor" sözlerini paylaştı.

Komedyen ve oyuncu Şahan Gökbakar da yangına müdahale ile ilgili bir paylaşım yaparak şu sözleri paylaştı: Su atan helikopterden bu video... Bir tane helikopter ne yapsın bu yangına... Şuraya bakın... MARMARİS YINE YANIYOR. BÜTÜN KIŞ SÖYLEDİK. UÇAKLAR NEREDE??? Bu sezon alarmda olmamız lazımdı. Ama nafile...

Çizer Yılmaz Aslantürk ise "Marmaris Datça arasındaki Bördübet Amazon yanıyor :(" yazarak bölgeden fotoğraflar paylaştı.

Kurucusu olduğu Ahbap Derneği'nden bölgeye desteğe gidildiğini aktaran Haluk Levent de "Marmaris yangını ile ilgili twitlerinizi görüyorum. Yazayım. Yangın başlar başlamaz bir grup Ahbap Marmaris’e doğru yola çıktı. Bölgede kalacaklar. Malum en tehlikeli günlere giriyoruz :(" dedi.

Senarist ve yazar Gani Müjde de yaptığı paylaşımda "Marmaris yangını yarın 15:00 e kadar söndürülemezse rüzgarın etkisi ile çok kötü yayılır. Gece görüşlü yangın söndürme uçağı olmadan da hiçbir büyük yangın söndürülemez. Yetti artık yaa ; geçen yıldan hiç mi ders almadınız?..."  sözlerini kullandı.

İş kadını ve TÜSİAD 14. Başkanı Ümit Nazlı Boyner de "#marmaris yangınları kanıksamayacağız! Geçen sene yaşadıklarımızdan sonra devletimiz hazırdır diye umuyoruz" mesajını paylaştı.

Tiyatro oyuncusu Orhan Aydın, "Yüreğiniz ağlamıyor mu?" yazarak yangından görüntüler paylaştı.