08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.03.2023 04:30 | Son Güncelleme: 17.03.2023 04:30

SosyalBen’in Umut TIR'ı yola çıktı

SosyalBen, Türkiye’nin başarılı genç sosyal girişimcilerinden Ece Çiftçi’nin kurduğu bir vakıf. Bugüne kadar Türkiye’nin farklı bölgelerinde ve yurt dışında 7-13 yaş grubundaki dezavantajlı çocukları farklı atölye çalışmalarında buluşturan etkinliklerle ilerledi.
SosyalBen’in Umut TIR'ı yola çıktı

Binlerce çocuk bu etkinliklerde sporla, icatla, oyunla, yaratıcı yazarlıkla ve sanatın her türlüsü ile tanışarak kendi yeteneklerini keşfetti. Ve depremden hemen sonra da SosyalBen bu kez Umut Tırı ile yola çıkıyor. 5-23 Nisan günleri arasında SosyalBen Vakfı’nın tırı deprem bölgelerinde konaklayacak, o bölgelerde çocuklarla buluşacak. Deprem bölgelerindeki çocuklara spor, icat, müzik, resim, oyunla eğitim ve psikososyal destek sağlanacak.

Unutmayın depremden etkilenen 4.3 milyon çocuk var. Bu çocukların en temel ihtiyaçlarından biri psikososyal destek ve her şeyden de önemlisi yeniden iyi şeyler olacağına dair umutlarını ve hayallerini ayakta tutmak. Depremzedelerle buluşma yolunda SosyalBen bağışlarla hem de Mavi’nin desteğiyle ilerleyecek.