29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Video Giriş: 03.04.2024 12:20 | Son Güncelleme: 03.04.2024 12:38

Tadilat faciasının yaşandığı apartmanın yöneticisi: Tüm işçiler iftar için davet edilmişti

Beşiktaş'ta, tadilat sırasında yangın çıkan eğlence merkezinin bulunduğu 16 katlı binanın apartman yöneticisi Şule Şeker, mekanı yapıldığı günden beri istemediklerini söyleyerek "Tüm işçiler iftar için davet edilmişti" açıklamasında bulundu

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokağı'nda bulunan ve tadilat sırasında yangın eğlence merkezinin bulunduğu binanın apartman yöneticisi Şule Şeker, gazetecilere açıklamalarda bulundu. Şeker, yangın çıkan mekanın ses nedeniyle izole edilen bir yer olduğunu ifade etti. İçeridekilerin dumandan boğulduğunu düşündüklerini dile getiren Şeker, ölenlerin yoğun duman altında olduğunu söyledi.

Şeker, eğlence merkeziyle ilgili çok defa şikayette bulunduklarını belirterek, "Yapıldığı günden beri istemiyoruz. Kim ister. Eskiden, ilk açılışı ATV'nin stüdyosu olaraktı. Programları vardı. O zaman sıkıntı yoktu. Binanın yapılışında o alan sinema salonu olarak gözüküyor. Pasajın olduğu yer fuaye, şu anda giriş kapısı olan yer çıkış, alttaki yerde tahliye yeri olarak yapılmış. Ruhsatı öyle alınmış" dedi. Daha önce, eğlence merkezinde silahlı çatışma olduğu iddiasının sorulması üzerine Şeker, "Yorum yok" diye konuştu.

"Sadece iftar için davet etmişler"

Şule Şeker, geçmişte ses ve güvenlik açısından şikayette bulunduklarını dile getirerek, aynı yerden giriş çıkış yaptıkları için binada buranın bulunmasını istemediklerini ifade etti. "Binanın girişini kamyon kapattı" iddiasının sorulması üzerine Şeker, öyle bir iddia duymadığını, girişe hiç kimsenin araba park etmediğini, orada görevlilerin olduğunu dile getirdi.

İşçilerin eğlence merkezinde yaşadığını belirten Şeker, "Yaşanacak bir alan değil. Sadece iftar için davet etmişler. 'Herkes gelsin Salı günü hem iftar yaparız, hem ortalığı toparlarız' diye. Dün, bütün işçilerin davet edildiğini biliyoruz" diye konuştu. Şeker, eğlence mekanının sahibiyle daha önce apartmanın ortak alanı olması nedeniyle görüştüğünü söyleyerek, "15 gün önce belediyeye başvurmuştuk karot alınıp deprem şeyi yapılacaktı. İzin vermediği için mal sahibi onu bile yaptıramadık. Ne anlatayım size ki" ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu?

Gayrettepe Yıldız Posta Caddesi Gönenoğlu Sokak'ta saat 12.47'de 16 katlı binanın eksi 1 ve eksi 2. katında faaliyet gösteren eğlence merkezinde tadilat kaynaklı çıkan yangında, 29 kişi hayatını kaybetmiş, 2 kişi yaralanmıştı.

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca başlatılan soruşturma kapsamında, iş yerinin mesul müdürü İ.Ş. (65), iş yerinin ortakları M.M.C. (45) ve Ş.Ş. (50), muhasebeci S.A. (39), işletme müdürü A.A.P. (26), tadilatla ilgili metal işleri sorumlusu K.E. (47), metal işleri firma sahibi Ç.A. (43), mobilyacı E.E (40) ve iş yeri ortağı F.D'nin aralarında olduğu 9 kişi gözaltına alınmıştı. Olayla ilgili soruşturma sürüyor.

Benzer Videolar