02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.04.2024 10:37 | Son Güncelleme: 03.04.2024 13:26

NYT 29 kişinin hayatını kaybettiği yangını yazdı: Soru işaretleri ortaya çıktı

İstanbul Gayrettepe'de popüler bir gece kulübünde çıkan yakında 29 kişi hayatını kaybetti. New York Times Masquerade'de yangında yaşanılanları yazdı
NYT 29 kişinin hayatını kaybettiği yangını yazdı: Soru işaretleri ortaya çıktı

Şafak Timur / The New York Times

Valilik salı günü İstanbul'da tadilatta olan popüler bir gece kulübünde çıkan yangında 29 kişinin öldüğünü ve bir kişinin yaralandığını açıkladı. Yetkililer, Masquerade adlı kulüpteki yenileme çalışmalarının yangına neden olmuş olabileceğini ve yangının kulübün halka kapalı olduğu sırada meydana geldiğini söyledi. İstanbul Valisi Davut Gül televizyonda yaptığı açıklamada, ölen ve yaralananların arasında inşaat işçilerinin de bulunduğunu açıkladı.

Valilik, polisin yangınla ilgili olarak aralarında kulübün iki ortağı, iki yöneticisi, tadilat işlerinden sorumlu bir kişi ve bir muhasebecinin de bulunduğu altı kişiyi gözaltına aldığını söyledi ancak herhangi bir suçlama yapılmadı. Adalet Bakanlığı olayı soruşturmak üzere üç savcı görevlendirdi. 

Tadilat yapmak için izni yoktu

Gece kulübünün İstanbul şehir merkezindeki 16 katlı bir binanın bodrum katında yer alması, uygun tahliye yolları ve yangın geciktirici malzeme kullanımı gibi yangın yönetmeliklerine uyulup uyulmadığı konusunda soru işaretlerine yol açtı. İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu televizyonda yaptığı açıklamada, gece kulübü yönetiminin tadilat yapmak için izni olmadığını söyledi. İmamoğlu, kulübün içinde inşaat malzemelerinin çok düzensiz bir şekilde bir araya getirildiğini ve bunun itfaiyecilerin kurtarma çalışmalarını zorlaştırdığını söyledi.

Demirören haber ajansının görüntülerine göre itfaiyeciler, ikisi siyah ve gri dumanla kaplı en az üç kişiyi sedyelerle olay yerinden taşıdı. Gece kulübü, 50 Cent, Tyga ve Ciara gibi hip-hop ve R&B yıldızlarının konserlerine ev sahipliği yaparak İstanbul'da uzun süredir popüler bir mekândı.

© 2024 The New York Times Company