29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 14.11.2022 17:52 | Son Güncelleme: 14.11.2022 20:13

Taksim'deki saldırıda hayatını kaybedenler son yolculuğuna uğurlandı

Taksim'deki terör saldırısında hayatını kaybeden Yusuf Meydan ve kızı Ecrin, Arzu Özsoy ve kızı Yağmur Uçar, Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara son yolculuğuna uğurlandı
Fotoğraf: Can Özer
Fotoğraf: Can Özer

İstanbul'un Beyoğlu ilçesi İstiklal Caddesi'ndeki terör saldırısında hayatını kaybedenlerin cenazesi gözyaşlarıyla toprağa verildi. 

Baba - kız gözyaşlarıyla uğurlandı

Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü çalışanı Yusuf Meydan ve kızı Ecrin'in cenazesi Adana'da toprağa verildi. Meydan'ın, kardeşi Uğur Meydan'ın 12 Kasım'daki nişanı için eşi ve kızı Ecrin'le İstanbul'a gittiği, ailenin 5 yaşındaki kızları Derin'i ise Adana'da yakınlarına bıraktığı öğrenilmişti.

Cenazeye vatandaşların yanı sıra Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Derya Yanık, Vali Süleyman Elban ve AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Jülide Sarıeroğlu, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar, bazı milletvekilleri, askeri ve mülki erkan ile vatandaşlar katıldı.

Öğretmen anne ve kızına veda

Saldırısında hayatını kaybeden Arzu Özsoy (38) ile lise öğrencisi kızı Yağmur Uçar (15) için cenaze töreni düzenlendi. Şirinevler Ulu Cami'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, TBMM Başkanı Mustafa Şentop, Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, CHP Grup Başkanvekili Engin Altay, Bahçelievler Belediye Başkanı Hakan Bahadır, Özsoy ailesinin yakınları ve vatandaşlar katıldı. 

Yağmur Uçar’ın babası Nurettin Uçar'ın oyuncu olduğu öğrenildi. 

Arzu Özsoy'un Eyüpsultan'daki bir kolejde sınıf öğretmeni olduğu, 15 yaşındaki kızı Yağmur'un da Anadolu Lisesi 10. sınıfta eğitim gördüğü öğrenildi.

Topkara çifti geride çocuklarını bıraktı

Adem Topkara ve eşi Mukaddes Elif Topkara'nın cenazeleri toprağa verildi. Oğlu Adem Topkara ve gelini Mukaddes Elif Topkara'yı kaybeden Mustafa Topkara, çiftin Taksim'de ziyarete gittikleri halalarına çocuklarını bırakıp caddeye gezmeye çıktıkları sırada olayın yaşandığını söyledi.

Ayazağa Merkez Camii'nde ikindi vakti düzenlenen cenaze törenine, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Şaban Yılmaz, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, AK Parti İstanbul İl Başkanı Osman Nuri Kabaktepe, Sarıyer Belediye Başkanı Şükrü Genç, Beyoğlu Belediye Başkanı Haydar Ali Yıldız ile aile yakınları ve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: AA