29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.01.2024 18:55 | Son Güncelleme: 25.01.2024 20:10

TBMM'de 'faili meçhul' tartışması

TBMM'de CHP'nin faili meçhul cinayetlerle ilgili araştırma önerisi kabul edilmedi. CHP Ankara Milletvekili Akdoğan'ın AK Parti'ye yönelik "Sizler, Gaffar Okkan'ın katillerini bu kutsal çatı altına alanlarsınız" sözlerinin ardından HÜDAPAR, CHP ve AK Parti'li vekiller arasında tartışma yaşandı
TBMM'de 'faili meçhul' tartışması

TBMM Genel Kurulu'nda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisi'nin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi. Genel Kurul'da Saadet Partisi'nin İstanbul'da kentsel dönüşüm, İYİ Parti'nin geçim sıkıntısı, DEM Parti'nin Mesleki Eğitim Merkezler ve CHP'nin faili meçhul cinayetler ile ilgili grup önerileri ayrı ayrı görüşüldü. CHP Ankara Milletvekili Umut Akdoğan, partisinin grup önerisi üzerine söz alarak, "Gelin Türkiye'yi bu ayıptan kurtaralım. TBMM'nin en büyük görevleri faili meçhul cinayetleri aydınlatmaktır. Türkiye bu ayıplarla yaşayamaz, gelişemez. Faili meçhul cinayetlerin arkasındaki güçleri ortaya çıkaramadığımız sürece memleketimizi aydınlığa kavuşturamayız" diye konuştu.

Akdoğan'ın, AK Parti'ye yönelik "Sizler, Gaffar Okkan'ın katillerini, domuz bağcılarını bu kutsal çatı altına alanlarsınız" eleştirisi üzerine HÜDAPAR Gaziantep Milletvekili Şahzade Demir, yerinden söz aldı. Demir, "CHP Türkiye'nin bütün sorunların bir tarafa bırakıp HÜDAPAR'ı hedef alarak siyasetini bunun üzerinden yapıyor. HÜDAPAR, 2012 yılında kurulan bir partidir. Çok önceden meydana gelen olayları HÜDAPAR'a mal ediyorsunuz. O zaman biz de CHP'nin tek parti döneminde işlenen cinayetleri, katliamları sizden sorumlu tutarız, size 'katil, canisiniz' diyeceğiz" dedi.

"Sizin ne işiniz var bu parlamentoda?"

Demir'e cevap veren CHP Grup Başkanvekili Ali Mahir Başarır da terör örgütü Hizbullah'ın Gaffar Okkan cinayetini işlediğini, bu yönde hiçbir tartışma olmadığını kaydetti. HÜDAPAR Genel Başkanı Zekeriya Yapıcıoğlu'nun Hizbullah'ı terör örgütü olarak görmediklerine ilişkin açıklamasını hatırlatan Başarır, "Sizin Genel Başkanınız 'Türkiye'de özerkliği tartışabiliriz' dedi. Benim kızgınlığım AK Parti'nin sizi Parlamento'ya taşımasıdır. Sizin ne işiniz var bu parlamentoda? Ben rahatsızım, siz bu ülkede özerkliği tartışamazsınız. Siz Cumhuriyetten bugüne kadar bizim partimizi tartışabilecek en son parti ve milletvekilisiniz" diye konuştu. AK Parti İzmir Milletvekili Mahmut Atilla Kaya, faili meçhul cinayetlerin yoğun olarak yaşandığı dönemde SHP'nin iktidar olduğunu söyledi.  Görüşmelerin ardından yapılan oylamalarda CHP, DEM Parti, İYİ Parti ve Saadet Partisinin gündeme ilişkin grup önerileri kabul edilmedi.

Kaynak: AA