30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 09.07.2023 21:35 | Son Güncelleme: 09.07.2023 22:46

TEM'de heyelan: Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı

Anadolu Otoyolu Bolu geçişinde heyelan nedeniyle Ankara-İstanbül yönü trafiğe kapandı. Sürücülerin yönlendirildiği D-100 karayolunda yoğunluk oluştu. Ankara'dan İstanbul'a gidecek sürücülerin Ankara - Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları istendi
TEM'de heyelan: Ankara-İstanbul yönü trafiğe kapandı

Anadolu Otoyolu Bolu Dağı Tüneli mevkisinde yoğun yağış nedeniyle heyelan meydana geldi. TEM Otoyolu Ankara - İstanbul yönü trafiğe kapandı. TEM'in trafiğe kapanmasıyla sürücülerin yönlendirildiği D-100 karayolunda yoğunluk oluştu.

Bolu'da sağanağın ardından toprak kayması ve su taşkınları yaşandı. Kentte dünden bu yana etkisini sürdüren kuvvetli yağışın etkisiyle Anadolu Otoyolu İstanbul istikameti Bolu Dağı Tüneli çıkışından sonra heyelan meydana geldi. Birkaç saat önce kaya parçalarının düşmesi sonucu yaşanan zincirleme trafik kazası nedeniyle ulaşıma kapatılan yolda herhangi bir olumsuzluk yaşanmadı.

Bölgeye sevk edilen karayolları ekipleri, yeni toprak kaymaları yaşanma ihtimali nedeniyle çalışmaları yarıda kesti. Bu arada otoyolun İstanbul istikameti Abant Kavşağı'ndan D-100 kara yoluna yönlendirilen sürücüler, Çaydurt mevkisine kadarki yaklaşık 20 kilometrelik güzergahta araç kuyrukları oluşturdu. Yollarına D-100 üzerinden devam eden araçlar nedeniyle de Bolu Dağı İstanbul istikametinde yoğunluk yaşanıyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, Ankara'dan İstanbul'a gidecek sürücülerin ikinci bir duyuruya kadar Ankara - Eskişehir - Bilecik - Sakarya istikametini kullanmaları gerektiğini belirtti.

Bakan Uraloğlu bölgeye gidiyor

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, aşırı yağışların neden olduğu heyelan ve selden etkilenen Bolu'ya gidiyor. Bakanlıktan yapılan açıklamaya göre, Uraloğlu, Bolu'da incelemelerde bulunmak üzere, bölgeye hareket etti.