04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 16.05.2023 13:09 | Son Güncelleme: 16.05.2023 13:55

TİP: Erdoğan’ın kaybetmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) sosyal medya hesabından seçim sonuçlarına dair değerlendirmesinde "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması ve Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yapacağımızı duyuruyoruz" şeklinde açıklama yaptı
TİP: Erdoğan’ın kaybetmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yapacağız

Türkiye İşçi Partisi (TİP) 14 Mayıs seçim sonuçlarının ardından Twitter hesabından "Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması ve Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yapacağımızı duyuruyoruz" şeklinde açıklamada bulundu.

28 Mayıs'ta gerçekleşecek ikinci tur cumhurbaşkanı seçimlerine dair yayımlanan yazılı açıklamada "Gün, bir kez daha ayağa kalkma günüdür. Gün, iktidarı yenebileceğimizi birbirimize anlatma günüdür. Gün, yüzyıl önce Saray’a boyun eğmeyen tarihimizden ilham alma günüdür. Türkiye İşçi Partisi olarak, 28 Mayıs günü yapılacak Cumhurbaşkanlığı 2. tur seçimlerinde, Kemal Kılıçdaroğlu’nun kazanması ve Tayyip Erdoğan’ın kaybetmesi için üzerimize düşen sorumluluğu yapacağımızı duyuruyoruz. On binlerce üyemiz, 1 milyona yaklaşan seçmeniz adına halkımıza Sana Söz diyoruz” ifadelerine yer verildi.

Deprem bölgelerinde ve kimi kentlerde seçimlerin manipüle edildiğine ilişkin verilerin değerlendirildiği belirtilen açıklamada "Kemal Kılıçdaroğlu’nun ya da muhalefetin hakkının yenmemesi için son terimize kadar çaba harcayacağız" denildi.

Sera Kadıgil'den tweet

TİP İstanbul Milletvekili Sera Kadıgil, seçmenlerin TİP’e verdikleri oyların neden CHP sisteminde görülmediğini sormasına yanıt olarak Twitter'dan açıklamada bulundu:

Sevgili dostlar, dünden beri çok sayıda böyle mesaj alıyoruz. Öncelikle çok teşekkür ederiz desteğiniz ve haklı endişeniz için. Lakin genelde CHP sisteminden bakıp “TİP’e oy verdim ama görünmüyor” şikayeti geliyor. Görünmüyor çünkü TİP oyları bu sistemde “D” yani diğer başlığında başka bazı partilerle birlikte duruyor. Bu nedenle TİP’i görmediğiniz ekranda gördüğünüz diğer partilerin oylarını toplarsanız zaten geçerli oydan az bir sayıya ulaşıyorsunuz. O fark bu tabloda görmediğiniz “diğer” oylardan oluşuyor. Misal bu örnekte görünen oyların toplamı 293. Geçerli oy 334, oyunuz bu farkta saklı. Özellikle bir kaç bin oy gibi çok az farkla sandalye kaçırdığımız İstanbul 1. Bölge (2. Sıra), Antalya ve İzmir için tüm sonuçları titizlikle inceliyor, gördüğümüz tüm usulsüzlükler için itirazlarımızı veriyoruz. Bu nedenle katkılarınız çok kıymetli. Oyunuzun peşini bırakmadığınız için çok teşekkür ederiz. Bilin ki biz de bırakmıyoruz. Keşke stratejik oy zırvalarıyla seçmen iradesine ipotek koyan manipülatörlere itibar edilmeseydi de bu itirazlarla uğraşmadan İstanbul’da Anıl’ın İzmir’de İrfan’ın, Antalya’da Yunus’un vekilliğini tebrik etseydik ama bunları konuşmaya şimdilik vakit yok. Önümüzdeki 14 gün tüm çabamız Kılıçdaroğlu’na en az 1 oy fazla aldırıp 2. turda kazanmak ve verilen oyların korunması için olacak. İtirazlarımız biter bitmez 28 Mayısa kadar yine hep birlikte Saray Rejiminin suçlarını duyuramadığımız herkese duyurmak için sokaklarda, 28 Mayıs’ta ise tüm gücümüzle sandıkların başlarında olacağız!