02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.04.2024 18:19 | Son Güncelleme: 18.04.2024 21:03

Tokat Sulusaray'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Tokat Sulusaray'da saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi. Sarsıntı çevre illerde de hissedildi. AFAD, depremin ardından acil çağrı merkezlerine 231 ihbarın geldiğini ve can kaybının bulunmadığını açıkladı
Tokat Sulusaray'da 5,6 büyüklüğünde deprem

Tokat Sulusaray'da saat 18.11'de 5,6 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Afet ve Acil Durum Yönetimi (AFAD) Başkanlığının internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 18.11'de merkez üssü Sulusaray ilçesi olan 5,6 büyüklüğünde sarsıntı kaydedildi.

Sarsıntının 5,99 kilometre derinlikte olduğu belirlendi. 5,6 büyüklüğündeki depremin ardından 18.16'da 3,4 ve 18.31'de 3,5'lik artçı sarsıntılar kaydedildi. Deprem çevre illerden de hissedildi. Aynı bölgede gece saat 01.06'da 4,7 ve 02.35'te 4,1 büyüklüğünde iki deprem olmuş, Sulusaray, Yeşilyurt ve Artova ilçelerinde okullar bir gün tatil edilmişti. 

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, Tokat'ın Sulusaray ilçesinde meydana gelen 5,6 büyüklüğündeki depremle ilgili, "Tokat Valimiz, AFAD ve ilgili kurumlarımızın tüm ekipleri saha taramalarına başlamıştır. Gelişmeleri takip ediyoruz" ifadelerini kullandı. Bakan Yerlikaya'nın paylaşımında yer alan grafiğe göre deprem Samsun, Yozgat, Çankırı ve Çorum'da yoğun hissedildi.

Vali Hatipoğlu: Can kaybı ya da yaralanma bilgisi yok

Tokat Valisi Numan Hatipoğlu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ekiplerin sahada olduğunu söyledi. Sulusaray ilçesinde daha önce iki deprem daha yaşandığını ve oradaki incelemelerinin ardından Artova ilçesine geldiğini belirten Hatipoğlu, "Ekiplerimiz çalışmalarına devam ediyor. Ben de Artova ilçemizdeyim. Vatandaşlarımızla beraberim. Şu ana kadar herhangi bir can kaybı ya da yaralanma bilgisi gelmedi. Ekiplerimizin sahada çalışmaları devam ediyor" dedi. Sulusaray Belediye Başkanı Davut Kılıç, Buğdaylı köyünde bazı evlerin yıkıldığı bilgisini paylaştı.

AFAD: 231 ihbar geldi 

AFAD, depremin ardından Yozgat ve Tokat'taki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne 231 ihbarın geldiğini, can kaybının bulunmadığını bildirdi. Tokat ve Yozgat'ta il AFAD, jandarma, emniyet ve diğer görevli personelle saha taramaları yapıldığı belirtilen açıklamada, şunlar kaydedildi: "Yozgat ve Tokat'taki 112 Acil Çağrı Merkezleri'ne toplam 231 ihbar gelmiştir. Can kaybı bulunmamaktadır. Tokat ilimizde; 2 konut, 5 ahır ve 2 minare hasar almıştır. Sivas, Samsun, Erzurum, Çorum ve Amasya AFAD ekipleri sevk edilmiştir. Yozgat ilimizde; 2 katlı bir bina yıkılmış, 8 köyde küçük çaplı hasarlar meydana gelmiştir. Ankara, Çankırı, Kayseri, Amasya, Nevşehir ve Kırıkkale AFAD ekipleri sevk edilmiştir." Yozgat ve Tokat'a, Emniyet Genel Müdürlüğünden 1 helikopter, Jandarma Genel Komutanlığından ise 1 İHA sevk edildiği bildirilen açıklamada, gelişmelerin takip edildiği ifade edildi.