29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.06.2023 08:49 | Son Güncelleme: 26.06.2023 08:56

Tunç Soyer: Kılıçdaroğlu yerel seçime kadar görevinin başında kalacak

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun yerel seçime kadar görevde kalacağını söyledi
Tunç Soyer: Kılıçdaroğlu yerel seçime kadar görevinin başında kalacak

İzmir Büyük Şehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, CHP'deki 'değişim' tartışmasına dair konuştu. Halk TV yayınına katılan Soyer "Gelinen noktada CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun görevi bırakması gerekir mi?" sorusunu şöyle yanıtladı:

"Benim anladığım 'Liman' yerel seçimdir"

"Genel başkanımız bunu kendisi açıkladı. 'Kaptan olarak gemiyi limana götürmek benim sorumluluğum' dedi. 'Liman'dan benim anladığım yerel seçim. Yani yerel seçime kadar görevinin başında kalacak. Ve ben de bunu doğru buluyorum. 2019 seçimlerinin kazanılmasının mimarı Kemal Bey'dir. Bu seçime de onun kurgusu ve stratejisi ile gidilmesi gerektiğini düşünüyorum."

İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soye

 

Soyer, "Ekrem İmamoğlu'nun İstanbul'a yeniden aday olmasını doğru buluyor musunuz?" sorusuna da "Fevkalade olması gerektiğini düşünüyorum. Ekrem Bey İstanbul'da çok güzel şeyler yaptı. Metrolar, kreşler, gençler ile olan iletişimi çok önemli bunlar. Ben dışarıdan bakan bir göz olarak bunları söyleyebiliyorum" yanıtını verdi.