24 Ekim 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2024 19:36 | Son Güncelleme: 23.10.2024 19:59

TUSAŞ saldırısı sonrası Özgür Özel doğu turunu iptal etti, Ankara'ya dönüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesine düzenlenen terör saldırısı sonrası doğu turunu iptal etti, Ankara'ya dönüyor
TUSAŞ saldırısı sonrası Özgür Özel doğu turunu iptal etti, Ankara'ya dönüyor

CHP Genel Başkanı Özgür Özel, Diyarbakır Büyükşehir Belediyesini ziyaretinde, Ankara'da TUSAŞ tesislerine yönelik terör saldırısı olduğu bilgisini aldıklarını belirterek, şehit ve yaralıların olduğunu öğrendiklerini söyledi. Olayın çok yeni olduğunu, gelişmeleri dikkatle takip ettiklerini dile getiren Özel, sözlerini şöyle sürdürdü:

  • Şehitlere rahmet, yaralılara acil şifalar diliyoruz. Terör kimden ve ne gerekçe ile gelirse gelsin lanetliyoruz. Bu saldırıyı görünce buradaki zamanlamanın ne kadar dikkat çekici olduğunu da düşünmeden geçemiyor insan. (7 Haziran 2015 seçimleri) 7 Haziran'a birkaç gün kala Diyarbakır'dan başlayan ve 1 Kasım'a kadar süren süreci hatırlamadan geçemiyor insan.

Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor

  • Bütün terör örgütlerinin bir anda aktif olduğu bir sürecin aslında 7 Haziran ve 1 Kasım arasında kamuoyunu nasıl yönlendirmeye çalıştığını hatırlamak gerekiyor. Kim terörden medet umuyorsa yanlış yapıyor.
  • Türkiye'nin gündeminden terörün ve şehitlerin çıkması, annelerin nereli olursa olsun Türk de Kürt de olsa, Batı'da da Doğu'da da gözyaşının durması ve artık bu ülkede 86 milyonun barış, kardeşlik, huzur içinde yaşayıp refaha kavuşması, yoksulluktan kurtulması, gelecek endişesinden Kürt'ün de Türk'ün de Alevi'nin de Sünni'nin de gençlerinin kurtulması umudundayız.

Bunun kolay olmayacağını ifade eden Özel, her türlü psikolojik harbe ve her türlü saldırgan tutuma hazır olmak gerektiğini düşündüklerini kaydetti.

Özel, "Şehitlere çok ciğerimiz yandı, yanmaya devam ediyor. Bunun son olmasını temenni ediyorum." ifadesini kullandı.

Ankara'ya dönüyor

TUSAŞ saldırısı sonrası CHP Genel Başkanı Özgür Özel'in Doğu ve Güneydoğu Anadolu turunu iptal ederek Ankara'ya döneceği belirtildi. Özel, Diyarbakır'dan Ankara'ya gelerek, Türk Havacılık ve Uzay Sanayii AŞ'nin (TUSAŞ) Kahramankazan yerleşkesini hedef alan terör saldırısı gündemiyle parti genel merkezindeki MYK toplantısına katılacak.

Partinin basın biriminden yapılan açıklamada, Özel'in, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısını Diyarbakır'daki programı sırasında katıldığı canlı yayında öğrendiği ve saldırıyı lanetlediği ifade edildi. Açıklamada, Özel'in, MYK ve PM üyeleri ve bazı milletvekilleriyle bir araya gelerek, terör saldırısını değerlendirdiği, görüşmede MYK'nin bugün acil olarak Ankara'da toplanmasının kararlaştırıldığı kaydedildi.

Açıklamaya göre, Özel, Diyarbakır'dan Ankara'ya gelerek, TUSAŞ'a yönelik terör saldırısı gündemiyle düzenlenecek MYK toplantısına katılacak. Görüşmede, genel başkan yardımcıları ve milletvekillerinden oluşan bir heyetin TUSAŞ'a gitmesi kararı alındı. Öte yandan Özel, İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya ile telefonda görüşerek terör saldırısıyla ilgili bilgi aldı.