16 Nisan 2026, Perşembe
Gece Modu Gece Modu Gündüz Modu Gündüz Modu
Haber Giriş: 16.04.2026 10:21 | Son Güncelleme: 16.04.2026 11:08

Ülke genelinde okullarda güvenlik tedbirleri: GBT ve durum kontrolü yapılıyor

Okul önlerinde en az iki emniyet personeli görevlendirildi, eğitim saatleri boyunca öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için gerektiğinde takviye ekipler de sürece dahil edilecek
Ülke genelinde okullarda güvenlik tedbirleri: GBT ve durum kontrolü yapılıyor
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

İçişleri Bakanlığınca, Şanlıurfa ve Kahramanmaraş'taki okullarda meydana gelen saldırıların ardından 81 ildeki tüm eğitim ve öğretim kurumlarında güvenlik tedbirleri artırıldı.

Bakanlık talimatıyla hızla devreye sokulan önlemler kapsamında, okul önleri ve çevrelerinde hazır bulunan polis ekiplerince yoğun denetimler gerçekleştirildi.

GBT ve durum kontrolü yapıldı

Başkentte Ankara Emniyet Müdürlüğü ekipleri, ilk, orta ve lise dereceli okullar başta olmak üzere alınan tedbirler çerçevesinde, okul çevrelerinde görev alarak şüpheli şahıslara yönelik GBT ve durum kontrolü yaptı.

İlgili kurumlarla koordineli şekilde yürütülen çalışmalarda, okul önlerinde en az iki emniyet personelinin görevlendirildiği, eğitim saatleri boyunca öğretmen ve öğrencilerin güvenliği için gerektiğinde takviye ekiplerin de sürece dahil edileceği öğrenildi.

Söz konusu tedbirlerin, yurt genelinde yapılan risk analizi ve değerlendirmelerine göre belirlenecek stratejilerle aralıksız sürdürüleceği kaydedildi.

Öte yandan İstanbul'daki bazı okul çevrelerinde polis ekiplerince denetim gerçekleştirildi. Ekipler, araçları kontrol ederek sürücüler ve okul çevresindeki şüpheli kişilere yönelik GBT kontrolü yaptı.

Okul polisleri kalıcı hale gelebilir mi?

Kahramanmaraş ve Şanlıurfa saldırılarının ardından, İçişleri Bakanlığı, Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin ve 81 ildeki valiler, il emniyet müdürleri, il jandarma komutanları ve il milli eğitim müdürlerinin katılımıyla 'okul güvenliği' başlıklı bir toplantı düzenledi. Toplantının sonuçlarına dair yazılı açıklama yapılması bekleniyor. Okul polislerinin kalıcı hale gelip gelmeyeceği de bundan sonraki sürece ilişkin merak edilen başlıklardan biri.

Milli Eğitim Bakanlığı verilerine göre, Türkiye genelinde 25.099 ilkokul, 18.878 ortaokul ve 12.423 lise olmak üzere 56.400 örgün öğretim kurumu bulunuyor. Her okula en az iki polis görevlendirilmesi en az 112.800 Emniyet personelinin okullarda görevlendirilmesi anlamına geliyor. Emniyet Genel Müdürlüğü verilerine göre ise Türkiye'de 279. 972 polis memuru bulunuyor. Bunun yanı sıra 30.722 bekçi de mahallelerde görev yapıyor.

Kaynak: AA