13 Nisan 2025, Pazar Gazete Oksijen
Abone Ol Giriş yap
Haber Giriş: 26.03.2025 22:49 | Son Güncelleme: 27.03.2025 00:15

X, 126 hesap için erişim engeli emrine karşı AYM'ye başvurdu

Sosyal medya platformu X, BTK'nın 126 hesabın engellenmesi yönündeki kararına karşı AYM'ye bireysel başvuruda bulunduğunu duyurdu. Yapılan açıklamada, "X, kullanıcılarının küresel çapta ifade özgürlüğü haklarını korumaya kararlıdır" denildi
X, 126 hesap için erişim engeli emrine karşı AYM'ye başvurdu
A+ Yazı Boyutunu Büyüt A- Yazı Boyutunu Küçült

Sosyal medya platformu X (Twitter), Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun (BTK) 126 hesabı engelleme emrine karşı Anayasa Mahkemesi'ne (AYM) bireysel başvuruda bulundu. 

X'in Küresel Hükümet İşleri'nin açıklamasında, kullanıcıların ifade özgürlüğünün korunması için tüm yasal yolların kullanılacağının belirtilerek şöyle denildi: "Dün, Türkiye Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu'nun Türkiye sınırları içerisinde Metin Cihan, Artı Gerçek, Hayko Bağdat gibi 126 hesabı engelleme emrine karşı Anayasa Mahkemesi'ne bireysel başvuruda bulunduk. X, kullanıcılarının küresel çapta ifade özgürlüğü haklarını korumaya kararlıdır ve kullanıcılarımızın ifade özgürlüğünü savunmak için mevcut tüm yasal yolları kullanmaya devam edeceğiz."