22 Ekim 2024, Salı Gazete Oksijen
Giriş: 20.08.2024 11:56 | Son Güncelleme: 20.08.2024 12:11

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı

İzmir, Aydın, Manisa ve Uşak'ta 13 Ağustos'tan itibaren etkili olan orman yangınları sonrası yeşil alanlar gri ve siyah renge dönüştü. Ormanların yanı sıra kiminin yıllarca emek verdiği zeytin ve incir ağaçları kiminin evi ya da mahsulü zarar gördü, kiminin ise hayvanları telef oldu
Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 4

İzmir'de Karşıyaka Yamanlar yangınında neredeyse tüm şehir duman altında kaldı. Yeşil alanların yanı sıra 16 ev yandı. Hızla büyüyen alevler Bayraklı ile Çiğli ilçesindeki ormanlık alanlara da yayıldı. Cansiperane verilen mücadeleden 3 gün sonra yangın kontrol altına alındı.

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 5


Manisa'nın Gördes ilçesinde 14 Ağustos'ta başlayan, Salihli ve Gölmarmara ilçelerine ulaşan orman yangını ise 5 gün sürdü. Arazinin sarp ve engebeli olması, ekiplerin mücadelesini güçleştirdi. Geniş bir alanda etkili olan yangında kızılçam ormanının yanı sıra zeytin, badem, ceviz ve kiraz gibi meyve bahçeleri de zarar gördü. Kimi vatandaşlar emek verdiği ağaçlarının yanışını gözyaşlarıyla izledi.

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 6

Alevlerin ulaştığı Karayakup Mahallesi tamamen yandı. Bölgedeki 1440 vatandaş ile büyükbaş ve küçükbaş hayvanlar tahliye edildi.

Yangınlarla boğuşan Ege'de yeşil alanlar yerini griye bıraktı - Resim: 7


Aydın'dan Muğla'ya gitmek isteyenlerin, yolu uzatmasına rağmen tercih ettikleri eşsiz doğasından dolayı "Yeşil yol" olarak bilinen Bozdoğan-Kavaklıdere kara yolu da alevlerle mücadelenin başka bir adresi oldu.