19 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 05.11.2022 12:25 | Son Güncelleme: 05.11.2022 12:49

Yaşam savunucuları yarın Muğla’da doğa katliamlarına karşı buluşuyor

Muğla’da ekolojik yıkıma karşı tepki meydana iniyor. Çevreciler, Çok Geç Olmadan Yaşam Alanlarımızı Savunuyoruz sloganıyla 6 Kasım’da yani yarın miting düzenleniyor. Saati değiştirilmiş süresi kısaltılmış da olsa yaşam savunucuları 14.00'te bir araya geliyor
Yaşam savunucuları yarın Muğla’da doğa katliamlarına karşı buluşuyor

Muğla Çevre Platformu'nun artan saldırılara karşı Yaşam Alanlarımızı Savunmak üzere Muğla’daki tüm demokrasi güçlerine hep birlikte ortak bir miting yapma çağrısı karşılığını buluyor. Yarın (6 Kasım 2022) Açık Oto Pazarında düzenlenmesi planlanan miting son dakika değişikliklerine rağmen gerçekleşiyor. Amaç Muğla'da yaşanan doğa katliamlarına, çok geç olmadan dikkat çekmek ve yıkımı engellemek. 

Çok Geç Olmadan Yaşam Alanlarını Savunuyoruz Muğla Mitingi Tertip Komitesi, 06 Kasım’da Muğla Valiliğine başvurusunu yaptıkları yürüyüş ve miting etkinliği için istedikleri sürenin kısaltıldığını ve değiştirildiğini duyurdu. Tertip Komitesi, 6 Kasım Yürüyüş ve Mitingi için saat 11.00-17.00 arasında etkinlik için başvurduklarını ancak Valilikten tebliğ edilen notla, 15.30 ile 17.30 arasında hem yürüyüşün ve hem de mitingin yapılmasının uygun görüldüğüne dair bilgi geldiğini açıkladı. 

"2 saat yeterli olmayacak"

Verilen 2 saatlik sürenin yürüyüş ve miting için yeterli olmayacağına dikkat çeken komite, gerekli itirazlarını Muğla Valiliği'ne yaptıklarını; 6 Kasım Pazar günü ilk toplanma yeri olan Mehmet Ali Eren Parkında saat 14.00’ten itibaren miting için bir araya gelineceğini  ve bildirilen saatte yürüyüşe geçeceklerini duyurdu.

"Meşru zeminde kalarak her şartta bir araya geleceğiz"

Tertip Komitesi yaptığı açıklamayı, “Tertip Komitesi olarak bu yürüyüş ve toplantıyı meşru zeminlerde kalmak üzere her hal ve şartta yapmayı görev edindiğimizi belirtmek isteriz. Çok Geç Olmadan Yaşam Alanlarını Savunmamızın bir zorunluluk olduğu bilinciyle bir araya gelen bizler, 6 Kasım Pazar Günü, Mehmet Ali Eren Parkında Saat 14.00’ten itibaren toplanmaya başlayacağız ve Valilik tarafından belirtilen saatte yürüyüşümüze başlayacağız… Yaşam Alanlarımız Müştereklerimizdir!” diyerek bitirdi.

Mitinge kimler katılıyor?

Ekoloji Mitinginde Yaşam Alanlarını Savunmak üzere buluşacaklar arasında  CHP’den TİP’e, DEVA’dan HDP’ye siyasi partiler; DİSK’ten KESK’e bağlı Eğitim-Sen ve Tüm-Bel-Sen gibi sendikalar ve TMMOB’ne bağlı Çevre Mühendisleri Odası ve Elektrik Mühendisleri Odası gibi odalar ile Muğla Barosu dahil meslek örgütleri; çeşitli ilçelerdeki kadın dayanışmaları ve örgütleri; Alevi örgütleri dahil, hak savunuculuğu yapan örgütler; kültür ve sanat dernekleri; Muğla ve yakın illerin ekoloji örgütleri: Muğla Çevre Platformu dışında Ekoloji Birliği, Akdeniz Yeşilleri, EGEÇEP, Türkiye Ormancılar Derneği, Fet-Der, Gey-Der, Marmaris Ekolojik Mücadele Komitesi, İkizköy Çevre Komitesi, Deştin Çevre Platformu ya da Sandrası Koruma Platformu, Doğa Derneği, Daçev vb. gibi birçok ekoloji ve çevre örgütü; ilçelerin kent konseyleri; çeşitli yaşam savunucusu dernek ve platformlar olmak üzere yüze yakın örgüt bulunuyor.