07 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2023 20:34 | Son Güncelleme: 14.05.2023 21:07

Yavaş: Büyükşehirlerin verilerine göre ilk turda biteceğine inanıyoruz

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sandıklar kapandıktan sonra ikinci kez ekran karşısına geçti. İmamoğlu, "Önde olduğumuz sandıklara yoğun bir itiraz var" dedi. Islak imzalı sonuçlara göre oy oranlarını açıklayan Yavaş, Kılıçdaroğlu'nun yüzde 47.42 Erdoğan'ın yüzde 46.80 olduğunu söyledi
Yavaş: Büyükşehirlerin verilerine göre ilk turda biteceğine inanıyoruz

Cumhurbaşkanı Yardımcı adayları Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş sandıklar kapandıktan sonra ikinci kez kameralar karşısına geçti.

İmamoğlu'nun açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Sağlıklı mesajlar verilmesi elbette bizi mutlu ediyor. İster istemez biz anılarımızı tazelerken yaşadıklarımız üzerinden yorum yapmak zorunda kalıyoruz. Belli bir saatte seçimi kazandık diyen bir anlayışla mücadele ettik birçok seçimde.
  • Vatandaşımız bazen burada negatif bir elektrik alıp moralini bozabiliyor. 13. Cumhurbaşkanımız Kılıçdaroğlu burada, bizler buradayız. Sağlık bir bağlantı içerisindeyiz. Önümüzde şu an elde ettiğimiz veriler, ciddi bir düşüşü sergileyen bir iktidar tablosu bize sunuyor. Elbette bu saatten sonra bütün kurumları da sağlıklı verileri açıklamaya, millete layık olmaya davet ediyoruz.
  • Kimsenin milletimizi aldatmaya hakkı yoktur. Biz hem YSK verileri üzerinden kendi sandıklarımızın verilerini takip ediyoruz. Ama tekrar ifade edelim ki biz şu an da önde takip ediyoruz. Önde olduğumuz sandıklara yoğun bir itiraz var. Kazanma üzerine bir takım senaryolar kimse geliştirmesin. Biz süreci takip ediyoruz. Çevrede olanlara da hakimiz.
  • Rakibimizin şu anda sürekli olarak bir iniş trendini seyrettiğini görüyoruz. Hangi partiden olursa olsun vatandaşlarımızın sandıkları takip etmemelerini istiyoruz. Güvenlik güçlerimize başarılar diliyor ve onlara çok güveniyoruz. Her şey çok güzel olacak. Bizi izlemeye devam edin.

Yavaş'ın açıklamalarından öne çıkanlar:

  • Elimizde şu an bize intikal eden net sonuçları bildiriyorum. 91 bin 913 sandığa göre sayın Genel Başkanımız yüzde 47.42, Sayın Erdoğan yüzde 46.80, Oğan yüzde 5.33 oy oranına sahip.
  • Büyükşehirlerden gelen verilerle seçimin ilk turda biteceğine inanıyoruz.
  • Yine bilgilendirmeye de devam edeceğiz, net rakamlarla. Birkaç saat içinde Anadolu Ajansı'nın verilerinde 50'yi göreceğimizi düşünüyoruz. Büyük ihtimalle birinci turda, Kılıçdaroğlu'nun lehine bitecek.