08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 14.05.2023 19:39 | Son Güncelleme: 14.05.2023 20:34

İmamoğlu: Sandık sonuçlarına itiraz ederek verileri geciktiriyorlar

19:35 itibarıyla kameralar karşısına geçen Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş Anadolu Ajansı'nın verileri çarpıttığını savundu. İki başkan da Kemal Kılıçdaroğlu'nun yüksek çıktığı sandıklara düzenli itirazlar yapıldığını ve AA'nın bu verileri sisteme girmediğini iddia etti
İmamoğlu: Sandık sonuçlarına itiraz ederek verileri geciktiriyorlar

Ekrem İmamoğlu ve Mansur Yavaş kameralar karşısına geçerek oy sayımı ile ilgili açıklamalarda bulundu. İki cumhurbaşkanı yardımcısı adayı da Anadolu Ajansı'nın verileri geciktirerek verdiğini öne sürdü.  İmamoğlu'nun sözlerinden öne çıkanlar: 

  • Saygıdeğer 13. Cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Millet İttifakı adına sizlere sesleniyoruz. Ne yazık ki her seçimde gördüğümüz manzarayı yine yaşıyor durumdayız. Yine bir Anadolu Ajansı vakası gündem.
  • AA 2019 seçimleri dolayısıyla bitkisel hayata girmiştir. O bitkisel hayata girmek için bizim iktidarımızı beklemektedir. İtibarı sıfırdır. Vatandaşlarımızın itibar etmemeleri gerektiğini buradan bildiriyoruz. Anadolu Ajansı dün hem bizlerin hem saygı değer Kemal Kılıçdaroğlu'nun açıklamasında devlet kurumumuz olmasına rağmen hiçbir misyonu kendisine yüklememiştir.

Anadolu Ajansı'na inancımızın asla olmadığı ortada. 2015 seçimlerinde yine Anadolu Ajansı yine ne hikmetse yüzde 65 ile Sayın Erdoğan'ı akşama önde başlatıyor. Kasım ayında yüzde 75 ile başlıyor. Yüzde 49 ile bitiriyor. Yaklaşık 26 puan. Yine 2018'de Erdoğan yüzde 52 ile bitiyor. 15 puana yakın bir düşüşle ne hikmetse sonuçlanıyor. 

  • Veriler üzerinden baktığımızda Kemal Kılıçdaroğlu'nun cumhurbaşkanı olarak ilan edilmesi için şu an erken. Şunu net ifade edeyim şu an sayın Erdoğan, çok aşağılarda verilere sahip. Kaldı ki sayın Kemal Kılıçdaroğlu cumhurbaşkanı adayımızın yüksek çıktığı sandıklara düzenli itirazlar yapılarak AA şu an bunları sisteme dahil etmiyor. Bu da yanılgıyı büyüten bir sürecin kaynağı noktasındadır.
  • Biz buradayız. Birazdan Millet İttifakı'nın çok kıymetli liderleri burada olacak. Hiçbir vatandaşımızın yanıltılmasına, kandırılmasına fırsat vermeyeceğiz. Her vatandaşımızın oyu bir namustur. Bu bağlamda görevimizin başındayız. Şu anki sonuçlar sizi mutlu edecek seviyededir. 

Mansur Yavaş ise şunları söyledi: 

  • Yüksek çıkan sandıklara itiraz ederek kesinleşmedi diyor ve AA bunları verilere katmıyor. Güvenilir hiçbir tarafı yoktur. Mahçup da olmuyorlar. Artık AA gerçekten işlevini yerine getirmiyor. Bizim elimizdeki verilere göre yüzde 25,87 net gelen sonuçlara göre sayın cumhurbaşkanımız Kemal Kılıçdaroğlu öndedir.
  • Bize inanın, bize güvenin. Doğru bilgi buradadır. Yanlış bilgi verirsek, mahçup olan biz olacağız. Biz Anadolu Ajansı'nın durumuna düşmek istemiyoruz.
  • Bizi izleyen bütün milletimizin moralleri yüksek olsun. Biz öndeyiz. İnşallah birinci turda tamamlayacağız. Yüzde 50'ye yaklaşırken tekrar bir bilgilendirme yapacağız.