08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Giriş: 04.06.2023 12:34 | Son Güncelleme: 04.06.2023 17:00

Yeni bakanlar törenle görevleri devraldı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, dün akşam yeni kabineyi duyurdu. Bugün kabinede yer alan yeni isimler, bakanlıklarda gerçekleştirilen törenlerle görevleri devraldı
Yeni bakanlar törenle görevleri devraldı - Resim: 1

İlk devir teslim töreni Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nda yapıldı. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığına getirilen Mehmet Fatih Kacır (sağda), bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Mustafa Varank'tan (solda) devraldı.

Yeni bakanlar törenle görevleri devraldı - Resim: 2

Hazine ve Maliye Bakanlığı'nda da Mehmet Şimşek, Nureddin Nebati'den görevi devraldı. Şimşek burada ekonomi politikalarına dair verdiği ilk mesajda, "Toplumsal refahı yükseltme hedefine ulaşmada şeffaflık, tutarlılık, öngörülebilirlik ve uluslararası normlara uygunluk temel ilkelerimiz olacak" ifadelerini kullandı.

Şimşek: Türkiye'nin rasyonel zemine dönmek dışında seçeneği kalmadı (Habere git)

Yeni bakanlar törenle görevleri devraldı - Resim: 3

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı'na getirilen Mehmet Özhaseki (solda), bakanlıkta düzenlenen törenle görevi Murat Kurum'dan devraldı.

Bakan Özhaseki, Türkiye'nin deprem ülkesi olduğunu, bu gerçeklikten hareket ederek tüm planların buna göre yapılması gerektiğini belirtti.

Yeni bakanlar törenle görevleri devraldı - Resim: 4

İçişleri Bakanlığı'na getirilen Ali Yerlikaya (sağda), bakanlıkta düzenlenen devir teslim töreni ile görevini Süleyman Soylu'dan (solda) devraldı.

Yerlikaya törende yaptığı açıklamada, "Terör, organize suçlar, siber suçlar, uyuşturucu, düzensiz göç ve diğer tüm suç ve suçlularla mücadelemiz büyük bir azim ve kararlılıkla devam edecektir. Deprem bölgesindeki tüm yaralarımızı yine hep birlikte saracağız" ifadelerini kullandı.