28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 26.11.2023 18:54 | Son Güncelleme: 26.11.2023 19:34

Yeniden Refah Partisi: İnanç özgürlüğüyle ilgili adımlar anayasal güvence altına alınmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Altınöz, AK Parti'nin inanç özgürlüğüyle ilgili çalışmalarını takdir ettiklerini belirterek, "Ama tabii ki bunu Anayasa'ya da bağlamamız lazım" yorumunu yaptı
Yeniden Refah Partisi: İnanç özgürlüğüyle ilgili adımlar anayasal güvence altına alınmalı

Yeniden Refah Partisi Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Altınöz, "Özellikle inanç özgürlüğü açısından şu ana kadar gelinen noktada, AK Parti yöneticilerinin yapmış olduğu çalışmaları takdir ediyoruz ama tabii ki bunu Anayasa'ya da bağlamamız lazım." dedi. Çeşitli temaslarda bulunmak üzere Elazığ'a gelen Altınöz, Bünyamin Eroğlu Kültür ve Kongre Merkezi'nde partisinin düzenlediği kasım ayı il divan toplantısına katıldı. Kur'an-ı Kerim tilavetinin ardından başlayan divan toplantısında konuşan Altınöz, İsrail'in Gazze'ye yönelik saldırılarına değinerek, yardımların ulaştırılamamasından dolayı insanların perişan bir vaziyette yaşadığını belirtti. İsrail'in yardımların Gazze'ye girmesine izin vermediğini ifade eden Altınöz, şöyle konuştu: "Yardım getiremezsiniz diyorlar. Gazze dediğimiz yer, 2,5 milyon insanın yaşadığı bir yer ve sıkışmış vaziyetteler, bir tek Mısır sınırında Refah Kapısı var. Refah Kapısı haricinde yardım götürmeniz mümkün değil."

"AK Parti'nin çalışmalarını takdir ediyoruz"

Altınöz, "Özellikle inanç özgürlüğü açısından şu ana kadar gelinen noktada, AK Parti yöneticilerinin yapmış olduğu çalışmaları takdir ediyoruz ama tabii ki bunu Anayasa'ya da bağlamamız lazım." ifadesini kullandı. Altınöz, şunları kaydetti: "Yeniden Refah Partisi ve Milli Görüş, Türkiye'nin teminatı. Biz hizmet edeceğiz. Öncelikle yerel seçimlerden, sandıktan patlayarak milli görüşün, Yeniden Refah Partisi'nin zaferini ilan edeceğiz. Biz Türkiye'nin partisiyiz."

 

Kaynak: AA