25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.06.2023 12:54 | Son Güncelleme: 06.06.2023 13:29

Yeşil Sol Parti ve HDP seçim sonuçlarını değerlendirmek için toplandı

Yeşil Sol Parti ve HDP'nin parti meclisleri, seçim sonuçlarını değerlendirmek için Ankara Dünya Ticaret Merkezi'nde bir araya geldi
Yeşil Sol Parti ve HDP seçim sonuçlarını değerlendirmek için toplandı

Toplantı öncesi açıklamalarda bulunan Yeşil Sol Parti Eş Sözcüsü İbrahim Akın, Türkiye'nin, tarihinin en önemli seçimlerini geride bıraktığını belirterek, seçimin sonuçları ve bunun kendilerini ilgilendiren boyutları üzerine yoğun bir tartışma sürecine girdiklerini söyledi.

Antidemokratik, adaletsiz, hukuksuz, kuralsız bir seçim süreciyle karşı karşıya kaldıklarını savunan Akın "Devletin bütün olanakları partimize karşı harekete geçirildi. Partimiz ve bileşenlerimiz, ağır bir saldırı altındaydı. Biz, bunların her türlü saldırganlığına karşı tedbirlerimizi almaya çalıştık. Ama sonuç itibarıyla ortaya koyduğumuz siyasal hedeflerimiz bakımından eksiklerimizle ve zaaflarımızla da yüzleşmemiz gerekir"​​​​​​​ dedi. 

Seçimlerde bir bütün olarak muhalefetin başarısız olduğunu vurgulayan Akın, "Halkımızın yüzde 50'si, sandıklara gitmeyenlerle birlikte daha fazlası, bu rejimi değiştirmek için kararlı şekilde mücadele sahasında bulundu ve bulunmaya devam ediyor" ifadesini kullandı.