17 Mayıs 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.05.2023 13:58 | Son Güncelleme: 17.05.2023 14:04

YSK Başkanı Yener: Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi yok

YSK Başkanı Ahmet Yener, "Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile bir ilgisi bulunmamaktadır" diyerek süreci şeffaf bir şekilde ilerlediğini söyledi
YSK Başkanı Yener: Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile ilgisi yok

Yüksek Seçim Kurulu (YSK) Başkanı Ahmet Yener, sosyal medyada paylaşılan iddialara dair açıklamalarda bulundu. Yener'in açıklamalarından satırbaşları:

  • 14 Mayıs'ta yapılan cumhurbaşkanlığı seçimi ve 28. Dönemi Milletvekili genel seçimlerinde seçim sonuçlarının kesinleştirilmesine kadar tüm aşamalar parti temsilcilerinin katılımlarıyla gerçekleştirilmektedir.
  • Seçim sürecinde sandık kurullarımız kamu görevlisi bir başkan, bir üye ve yasal düzenleme uyarınca 5 siyasi partili üye olmak üzere 7 kişiden oluşmaktadır. Oylar bu kurul üzerince sayılmakta ve ıslak imzayla tutanak altına alınmaktadır. 
  • İtiraz ve şikayet süreleri seçim takviminde belirtilmiştir. Kurulların vermiş olduğu kararlara karşı da YSK'ya tarafların itiraz hakkı bulunuyor. YSK önde gelen bu itirazları yasaya göre görüşüp sonuca ulaştıracaktır.
  • Sosyal medyada paylaşılan görsellerin YSK ile bir ilgisi bulunmamaktadır. Sosyal medya paylaşılan ve kamuoyunu yanıltmaya yönelik gönderilere itibar edilmemelidir. Süreç şeffaf bir şekilde devam etmektedir. Tüm süreçte siyasi partiler de yer almaktadır.