16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.05.2024 13:51 | Son Güncelleme: 29.05.2024 16:15

Yüksek karlı gizli fon davasında yeni gelişme: Fatih Terim 1 yıl sonra mağdur olarak yer aldı

Yüksek karlı gizli fon davasında Denizbank’a 1 milyon dolarlık maddi ve 4 TL’lik manevi tazminat davası açan Fatih Terim'in dosyası kabul edildi. Terim 1 yıl aradan sonra davada mağdur olarak yer aldı
Yüksek karlı gizli fon davasında yeni gelişme: Fatih Terim 1 yıl sonra mağdur olarak yer aldı

Yüksek karlı gizli fon davasında adı geçtiği halde sessiz kalmakla eleştirilen Fatih Terim, yaklaşık 1 yıl sonra yani geçen hafta Denizbank'a 1 milyon dolarlık maddi ve 4 TL’lik manevi tazminat davası açtı. 70 yaşındaki teknik direktörün avukatları dosyayla ilgili gelişmeleri bugün paylaştı. Okan Demirkan ve Dr. Nevzat Kaan Karcılıoğlu, başvuru üzerine başlatılan soruşturma sonucunda hazırlanan iddianamenin kabul edildiğini ve Terim'in ceza davasında mağdur olarak taraf haline geldiğini açıkladı. İşte Terim'in avukatlarının yaptığı açıklamanın tam metni: 

  • Sayın Fatih Terim'in Aralık 2023 itibarıyla yetkilendirdiği avukatlar olarak, 21 Mayıs 2024 tarihinde, kamuoyunun sağlıklı ve doğru bilgilendirmesi amacıyla devam eden soruşturma ve dava süreçleri hakkında bir basın açıklaması yapmıştık.
  • Söz konusu duyurumuzda açıkladığımız üzere Müvekkilimiz, Denizbank A.Ş.'nin ilgili dönemde şube müdürü olan şahsın ve diğer banka çalışanlarının kendisine verdiği mevduat bilgilerinin gerçekleri yansıtmadığının ortaya çıkması üzerine, 2 Haziran 2023 tarihinde bizzat kendi inisiyatifi ve iradesiyle İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'na giderek müşteki sıfatıyla beyanını vermiş ve suç duyurusunda bulunmuştu.
  • Müvekkilimiz'in şikayeti üzerine İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından başlatılan soruşturma sonucunda, Denizbank A.Ş.'nin ilgili dönemde çalışanı olan şüpheliler Seçil Erzan ve Rüya Sağır hakkında iddianame düzenlemiştir.
  • Savcılık, bu iddianameyle, Seçil Erzan ve Rüya Sağır hakkında açılacak ceza davasının, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi'nin 2023/341 E. sayılı dosyası ile birleştirilmesini ve bu kişilerin nitelikli dolandırıcılık suçu bakımından cezalandırılmasını talep etmiştir.
  • İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi bu iddianameyi kabul etmiş ve Denizbank A.Ş.'nin adı anılan eski çalışanları hakkında bugün itibarıyla kamu davası açılmıştır.
  • Müvekkilimiz, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından düzenlenen iddianame kapsamında, İstanbul 41. Ağır Ceza Mahkemesi nezdinde görülen ceza davasında suçun mağduru olarak taraf haline gelmiştir.

 


Hazırlanan birleştirme talepli iddianame ana dava dosyasıyla birleştiğinde mağdurların sayısı 29'a yükselecek.