05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 24.04.2024 09:10 | Son Güncelleme: 24.04.2024 09:15

Yurdun batı ve iç kesimleri için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü (MGM), yurdun batı ve iç kesimleri için toz taşınımı uyarısında bulunarak olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması gerektiği açıklamasında bulundu
Yurdun batı ve iç kesimleri için toz taşınımı uyarısı

Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden (MGM) yapılan açıklamada, gün içerisinde etkili olması beklenen toz taşınımı nedeniyle oluşması beklenen görüş mesafesinde düşme, hava kalitesinde azalma ve ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunması uyarısı yapıldı.

Sıcaklıkların artmaya devam etmesi bekleniyor

Mevsim normalleri üzerinde seyreden hava sıcaklıklarının yurt genelinde artmaya devam etmesi, bu hafta içerisinde normallerinin, Marmara, Ege ve Batı Akdeniz'de 4-6 derece düşerken Doğu Akdeniz, İç Anadolu, Karadeniz, Doğu ve Güneydoğu Anadolu'da 10-15 derece üzerine kadar çıkması bekleniyor.

Öğle saatlerinden itibaren İç Ege, İç Anadolu’nun batısı, Batı Akdeniz’in iç kesimleri ile Bolu çevrelerinde güneyli yönlerden kuvvetli rüzgar ve kısa süreli fırtına (40-60 km/saat, kısa süreli 70-80 km/saat) bekleniyor. Fırtınayla birlikte ulaşımda aksamalar, çatı uçması, iç kesimlerde toz savrulması gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır.

Kaynak: AA