06 Mayıs 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.05.2023 12:46 | Son Güncelleme: 23.05.2023 15:26

Zafer Partisi lideri Özdağ: Biz hala cehennemin kapılarını kapatmak için çalışıyoruz

Zafer Partisi lideri Ümit Özdağ, 28 Mayıs seçimleri için kararlarının henüz kesinleşmediğini bu akşam Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı. Özdağ şimdilik sürecin olumlu gittiğini aktardı ve yarın 11.00'de Kılıçdaroğlu ile birlikte açıklama yapacaklarını duyurdu
Zafer Partisi lideri Özdağ: Biz hala cehennemin kapılarını kapatmak için çalışıyoruz

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ, ikinci tur için kararının henüz netleşmediğini bu akşam, cumhurbaşkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile bir görüşme daha yapacaklarını açıkladı. Özdağ'ın basın açıklamasından satırbaşları:

  • Sizin de bildiğiniz gibi yürüyen bir süreç var. Oldukça ciddi bir mesafe kaydetmekle birlikte henüz sonuçlanmadığı için bugün akşam Sayın CHP Genel Başkanı ve cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'yla, Hatay dönüşü bir toplantı daha yapacağız. Ve bu toplantıda halen üzerinde görüşmekte olduğumuz ve Türkiye'nin güvenliğini sağlayacak 13 milyon sığınmacı ve kaçağın bir sene içinde vatanlarına dönmesini güvence altına alınacak. 
  • Böylece Türkiye'nin üzerinde yıllık 11 milyar dolara ulaşan sığınmacıların ekonomik maliyetinin artık Türk halkının sırtından atılması temin edilecek. Ama aynı zamanda cumhuriyetimizin kuruluş esasları, Anayasa'nın ilk 4 maddesi, 66'ncı maddeyi güvence altına alacak; PKK, FETÖ, IŞİD gibi terör örgütleriyle de stratejik ve uzun vadeli sıfır tolerans ilkesine dayalı bir mücadeleyi öngören protokol görüşmelerini büyük ölçüde ilerletmiş bulunuyoruz. Ama nihayetlenmedi.
  • Nihayetlenmesi, bir imzaya bağlanması için yüz yüze bazı görüşmeler yapılması gerekiyor. Bu yüz yüze görüşmeleri bu gece gerçekleştireceğiz ve burada da şu ana kadar olumlu gelişen süreci bu son aşamada da olumlu gerçekleştireceğimizi umuyoruz. Bunu başarabilirsek eğer yarın saat 11.00'de Sayın Kemal Kılıçdaroğlu ile birlikte burada bir açıklama yapmayı planlıyoruz.
  • Terörle mücadelede Türk devletinin hukukun içerisinde terörle ilintili yerel yöneticilerin yerine devlet yöneticilerini kayyum olarak ataması imkanının her zaman olması gerektiğini düşünüyoruz. Zafer Partisi'nin olduğu yerde Türkiye'nin güvenliği, güven altındadır. Bundan emin olabilirsiniz. 
  • Sinan beyin kararı kendi takdiridir. Zafer Partisi'ni bağlamamaktadır. Bu noktada Sinan beyle farklı düşünüyoruz. Bu konuyu kamuoyunun değerlendirmesine bırakıyoruz. Hayat devam ediyor.
  • Biz Sinan beyle yola çıkarken cehennemin kapılarını kapatmak için yola çıktık. Biz cehennemin kapılarını hala kapatmaya çalışıyoruz. Bunun dışında bir şey söylemeyeceğim.
  • Türkiye'nin kaderiyle ilgili Türk milletinin sağlığı, can güvenliği ile ilgili hassasiyetlerimiz var. Türk kadınlarının yolda taciz edilmeden yürüme hakkı olduğunu ve bu hakkında kutsal olduğunu düşünüyoruz. Hiç kimse Türkiye'yi dünyanın lunaparkı olarak göremez. 
  • Biz bu ülkenin, bu ülkenin insanlarının bu şekilde dünyanın bütün lümpen sürülerinin hedefi haline getirilmesine de izin vermeyiz. Makam, mevki, ihale tartışması yapmıyoruz. Türk halkının güvenliği nasıl sağlanır bunun tartışmasını yapıyoruz.
  • Biz sadece Zafer Partisi'ne oy veren yurttaşlarımıza değil, sadece Zafer Partisi'nin ve ATA İttifakı'nın göstermiş olduğun Sinan beye oy veren değerli seçmenlere değil bütün adaylara oy veren seçmenlere çağrıda bulunuyoruz. Türkiye göçmenistan olmasın diyorsanız babanızdan aldığınız güvenli Türkiye'yi, çocuklarınıza emanet etmek istiyorsanız, sizi sandığa davet ediyoruz.
  • Biz terörle ilgili hiçbir siyasi yapılanmanın Zafer Partisi olarak hukuken meşru olsa da siyaseten meşru olmadığını düşünüyoruz.