05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 29.07.2023 17:12 | Son Güncelleme: 29.07.2023 17:29

Zülfü Livaneli Akbelen Ormanı'na desteğe geldi: Şu an belki karşı koyabilirler ama bu ağaçlar yine yeşerir

Akbelen Ormanı'ndaki ağaç kesimine karşı İkizköylülerin direnişine desteğe Zülfü Livaneli de katıldı. Nöbet alanına gelen Livaneli, "Şu an belki karşı koyabilirler ama bu ağaçlar yine yeşerir, bu halk yine türkülerini söyler" dedi
Zülfü Livaneli Akbelen Ormanı'na desteğe geldi: Şu an belki karşı koyabilirler ama bu ağaçlar yine yeşerir

Muğla'nın Milas ilçesindeki Akbelen Ormanı'nda ağaç kesimine karşı nöbet tutan insanlara destek için müzisyen ve yazar Zülfü Livaneli nöbet alanına geldi. Livaneli burada insanlarla birlikte Ey Özgürlük şarkısını söyledi. 

BirGün gazetesinin haberine göre Livaneli, "Şunu bilsinler; halka inatlaşılmaz. Şu an belki karşı koyabilirler ama bu ağaçlar yine yeşerir, bu halk yine türkülerini söyler. Sizin buradaki onurlu direnişiniz hep hatırlanacak. Haysiyetimizi onurumuzu korumak için buradasınız. Sizinle iftihar ediyor, sizleri en derin saygılarımızla selamlıyoruz" diye konuştu. 

"İnsanların gözü doymuyor" diyen Livaneli, "Doğadaki yangınlar, doğanın dengesinin bozulması, dünyadaki ısınma, fiyatlarda halka zulmeden derecedeki korkunç artış… Milyonlarına milyon koyacaklar…" ifadelerini kullandı.