29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 09.07.2022 15:11 | Son Güncelleme: 09.07.2022 15:17

Amber Heard, Johnny Depp'e tazminat ödemenin hatta ödememenin yollarını arıyor

Amber Heard, eski eşi Johnny Depp'e 8 milyon dolar tazminat ödemenin hatta ödememenin yollarını arıyor. 36 yaşındaki yıldız, sigorta şirketinin parayı vermeyi reddetmesi sonrası, yanlış kişinin jüri koltuğunda oturduğunu iddia ederek davaya sürecine itiraz etti
Amber Heard, Johnny Depp'e tazminat ödemenin hatta ödememenin yollarını arıyor

Amber Heard eski eşi Johnny Depp’e karşı kaybettiği karalama davasının sonuçlarıyla yüzleşiyor. TMZ'nin haberine göre Depp’e 8.3 milyon dolar tazminat ödemesi gereken Heard, sigorta şirketinin kapısını çaldı. Ancak New York Marine and General Insurance Co, parayı vermeyi reddetti.

Kasıtlı suç unsuru sigortayı geçersiz kılıyor

Daily Mail'in haberine göre; şirket 1 milyon dolarlık sözleşmeye rağmen, müşterilerinin kasıtlı suç işlemesi durumunda ödememe yapmama hakkı olduğunu savundu. Amber Heard'e davada kasıtlı ve kötü niyetli bulunduğunu hatırlatan sigorta şirketi bu durumda California yasalarını kendilerinden yana olduğunu açıkladı.

Hatalı jüri kozunu kullanmaya çalışıyor

Bunun üzerine harekete geçen Hollywood yıldızının avukatları dava sürecine itiraz etti. Mahkemeye verilen dilekçede; 77 yaşındaki bir jüri üyesi yerine aynı adı ve soyadı taşıyan 52 yaşında bir kişinin bu görevi üstlendiği, dava sürecinin adil olmadığını ve sigorta şirketinin ödeme yapması gerektiği savunuldu.

İflas edebilir

Dava süreci tamamlanır tamamlanmaz Amber Heard'in, Johnny Depp’e 8 milyon dolar tazminatı nasıl ödeyeceği tartışılmaya başlandı. Hatta Heard için iflasın an meselesi olduğu yazıldı. 36 yaşındaki oyuncunun avukatı Elaine Bredehoft, müvekkilini bu tazminatı ödemesinin kesinlikle mümkün olmadığını söyledi. Eğer Heard parayı ödemez ve itiraz süreci uzarsa bu sefer muhtemelen cezanın tamamı için tahvil ve faiz ödemek zorunda kalacak.

Amber Heard'ün toplamda 15 milyon dolar tazminat ödenmesine karar verildi. Fakat cezanın 5 milyon dolarlık kısmı Virgina yasalarındaki üst sınır olan 350 bin dolara indirildi. Depp'ten 2 milyon dolar karşı tazminat alacak olan Heard yaklaşık 8 milyon dolar ödemek zorunda

"Kariyerinin bittiğini düşünüyor"

36 yaşındaki aktriste yakın bir kaynak geçtiğimiz günrlerde Heard’ın peş parasız olduğunu ve herhangi bir geliri geri çevirebilecek bir konumda olmadığını söyledi. Kaynağa göre Aquaman yıldızı, Hollywood’daki kariyerinin sona erdiğini ve kaybedecek bir şeyi olmadığını düşünüyor. Aynı kaynak Hear'ün tazminatı ödeyebilmek için kitap yazacağı öne sürdü. Hatta tüm yaşananların anlatılacağı kitap için görüşmelerin devam ettiği iddia edildi.