04 Mayıs 2024, Cumartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 13.04.2023 11:14 | Son Güncelleme: 13.04.2023 11:44

Annalena Baerbock'un makyaj masrafları tartışılıyor

Almanya'da hükümetin son bir yılda dış görünüş için yaptığı harcamalar tartışma konusu oldu. Sadece fotoğrafçılara yapılan ödemelerin geçen yıl 1 milyon 200 bin euro’yu geçtiği, Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock'un bir makyaj sanatçısına 137 bin euro ödediği ortaya çıktı
Annalena Baerbock'un makyaj masrafları tartışılıyor

Alman Exxpress Gazetesi, Berlin hükümetinin son bir yılda dış görünüş için yaptığı harcamaların en az yüzde 80 arttığını yazdı. Alman Vergi Mükellefleri Birliği'nin verilerine göre, Alman hükümetinin son bir yılda dış görünüş için yaptığı harcamaların en az yüzde 80 arttığı ortaya çıktı. 

Exxpress, Olaf Scholz hükümetinin kelimenin tam anlamıyla iyi görünmek için vergi gelirlerinden yüksek miktarda harcama yapmakla eleştirdi. Sadece fotoğrafçılara yapılan harcamanın geçen yıl 1 milyon 200 bin euro’yu geçtiğine dikkat çekildi.  Aralık 2021'de göreve başlayan Annalena Baerbock'un yönettiği Dışişleri Bakanlığı'nın sadece bir makyaj sanatçısına 137 bin euro ödeme yaptığı ortaya çıktı.  Göreve geldiği günden beri çelişkili ifadeleri nedeniyle eleştirilen Baerbock, haber sonrası güzellik masrafları nedeniyle gündem oldu. 

Annalena Baerbock kimdir? 

Robert Habeck ile birlikte 2018'den beri Birlik 90/Yeşiller Partisi'nin eş başkanı olarak görev yapan Alman politikacı, en genç ve ilk kadın Dışişleri Bakanı olarak tarihe geçti. 8 Aralık 2021'den beri Olaf Scholz hükûmetinde görev alan Baerbock protestan ve Hannover doğumlu.

42 yaşındaki siyasetçi üç kez Almanya trampolin üçüncüsü oldu ve futbol oynadı.

Annalena Baerbock, Hannover’de kamu hukuku, London School of Economics’te kamu hukuku master'ı yaptı. Yeşiller meclis grubunun iklim uzmanı. Merkel’in aksine yüksek savunma harcamalarına karşı çıkıyor.