29 Mart 2024, Cuma
Haber Giriş: 03.08.2022 09:14 | Son Güncelleme: 03.08.2022 09:39

Beyonce sözlerinde engellilere hakaret ettiği öne sürülen şarkısını tekrar kaydedecek

Beyoncé'nin geçtiğimiz hafta çıkan son albümü Renaissance'de yer alan Heated şarkısında kullandığı 'spaz' kelimesi engellilere yönelik aşağılayıcı olduğu gerekçesiyle eleştirildi. Beyonce'un şarkıyı tekrar kaydedeceği açıklandı
Beyonce sözlerinde engellilere hakaret ettiği öne sürülen şarkısını tekrar kaydedecek

Beyonce, yeni albümü Renaissance'de yer alan Heated isimli şarkıda geçen “spaz” kelimesi nedeniyle eleştirilerin hedefi oldu. Kanadalı şarkıcı Drake’in söz yazarlığını yaptığı yaptığı şarkıdaki 'spaz' kelimesi halk arasında zaman zaman hakaret anlamında kullanılsa da daha çok, beynin hasar görmesinden kaynaklanan bir fiziksel engellilik durumu olan Serebral Palsili doğan insanlar için kullanılan bir ifade. 

Şarkıyı tekrar kaydedecek

BBC’ye konuşan Beyonce’nin halka ilişkiler sorumlusu ABD’de farklı anlamlara gelebilen kelimenin bilinçli olarak kötü anlamda kullanılmadığını söyledi. Ayrıca zaman belirtmeden şarkının sözlerinin değiştirilerek kelimenin çıkarılacağını ifade etti.

 Lizzo'da 'spazz' kelimesini değiştirdi

Dünyaca ünlü rap müzik sanatçısı Lizzo, ‘Grrrls’ adlı yeni şarkısının ilk yayınlanan versiyonunda, kas iskelet sistemi hastalığı olarak tanımlanan serebral palsinin (beyin felci) alt türü spastik diplejiye yönelik küçümseyici bir dil içeren ‘spazz’ kelimesi bulunuyordu. Lizzo şarkıyı tekrar kaydederek piyasaya sürdü ve “ABD’de kilolu ve siyah bir kadın olarak, bana karşı çok kırıcı sözler kullanıldı. Bu sebeple kelimelerin sahip olabileceği gücü anlıyorum” açıklamasında bulundu.