28 Ekim 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2024 15:53 | Son Güncelleme: 28.10.2024 16:06

Bilim insanları inceledi: Aldatma olasılığı en yüksek erkek nasıl görünür?

İngiltere'de uzmanlar daha önce aldatılan insanların anlattıklarından ve anket sonuçlarından yola çıkarak aldatan bir partnerlerin nasıl göründüğünü inceledi. Uzmanlar yapay zekayla bulgularına uyan fotoğraflar da oluşturdu
Bilim insanları inceledi: Aldatma olasılığı en yüksek erkek nasıl görünür?

Aşkı arayan kadınlar aşağıdaki fotoğrafa benzeyen bir erkekten uzak durmak isteyebilir. Uzmanlar, aldatan insanların yüz özelliklerini belirlemek için yapay zeka kullandı ve onun gerçekçi bir görüntü oluşturdular. Aldatılan binlerce kişinin anlattıklarından yola çıkılarak yapılan tarife göre 40'lı yaşlarda, büyük burunlu ve kel erkekler en az güvenilir olanlar. İnce dudaklar, mavi gözler, çatık kaş çizgileri ve kısa sakal görünümü tamamlıyor. Daily Mail'de yer alan habere göre Araştırmada aldatma potansiyeli yüksek kadınlar için de örnek bir yüz oluşturuldu. Yapay zekanın sonucuna göre bu kadında koyu renk saçlı, küçük burunlu ve ellili yaşlarının başında.  

Araştırmaya göre aldatan birinin en yaygın fiziksel özellikleri hem erkek hem de kadın ince yapılı ve 'derin bakan gözlere' sahip olarak tanımlandı. Araştırmacılar, aldatanların ortak özelliklerini bulmak için 2 bin İngiliz'e anket yaptı, ardından sonuçları yapay zekalı bir görüntü oluşturucuya aktararak bu kişilerin fotoğraflarını oluşturdular. 

10 kadından 4'ü öğrenir öğrenmez ayrılıyor

Her 10 kadından yaklaşık dördü, partnerinin kendisini aldattığını öğrenir öğrenmez onu terk ettiğini söyledi. Yüzde 12'lik kesim ise terk etme kararını bir ay sonra aldılar. Beşte biri ise aldatan kişiyle en az iki yıl daha birlikte kaldığını itiraf etti. Buna karşılık, aldatılan erkeklerin sadece onda biri (yüzde 13) aynı şeyi yaptı. Ankete göre Manchester Birleşik Krallık'ın aldatma başkenti.

Araştırmayı yürüten MrQ'da üst düzey pazarlama yöneticisi olan Rosie Maskell, "Araştırmamız yarısından biraz azının (yüzde 41) bu acı verici ihanete aşina olduğunu gösterdi, bu nedenle pek çok kişi bu görüntülerdeki özelliklerle özdeşleşiyor olabilir. Haksızlığa uğrayan partnerlerin yüzde 39'unun hemen ayrılık kararı vermesi, sadakatin partnerlerimiz için değerli bir nitelik olduğunu gösteriyor. Açıkçası, bunların istatistiksel analize dayandığını ve tüm bireyler için geçerli olmayacağını belirtmek önemli.
İnsanların davranışları kararları ve eylemleri ile tanımlanır, neye benzedikleri ile değil" dedi.