28 Mart 2024, Perşembe
Haber Giriş: 02.10.2022 10:22 | Son Güncelleme: 02.10.2022 11:03

Bruce Willis, dijital ikizinin kendisi yerine oyunculuğa devam edeceği iddialarını yalanladı

Afaziye yakalandığı için kariyerini bitiren Hollywood yıldızı Bruce Willis, dijital ikizinin oyunculuğa devam etmesi için anlaşma yaptığı iiddialarını yalanladı
Bruce Willis, dijital ikizinin kendisi yerine oyunculuğa devam edeceği iddialarını yalanladı

Afazi hastalığına yakalandığı için kariyerini sonlandırdığını söyleyen 67 yaşındaki Hollywood yıldızı Bruce Willis’in deepfake teknolojisi kullanılarak dijital ikizinin oyunculuğa devam edeceği iddia edilmişti. Oyuncu Bruce Willis, yüzünün haklarını deep fake’e sattığı iddialarını yalanladı. Willis’in basın temsilcisi, oyuncunun deepfake ile herhangi bir ortaklığı ya da anlaşması olmadığını söyledi. 

Willis’in dijital yüzü daha önce bir projede yer almıştı. 2021’de Rusya merkezli operatör ve internet servis sağlayıcısı Megafon’un reklam filminde Bruce Willis'in yüzünün dijital ortamda hazırlanmış halini kullanmıştı.

 Willis oyunculuğu neden bıraktı?

Bruce Willis'e beyindeki işlev bozukluğu sonucu ortaya çıkan konuşma, konuşulanı anlama ve okuma yazma gibi becerileri etkileyen afazi (söz yitimi) hastalığı teşhisi konuldu. Ailesi Hollywood yıldızının rahatsızlığı nedeniyle oyunculuğu bıraktığını açıkladı. 67 yaşındaki aktörün kariyerini bitirmesi, hem afazi hastalığını hem de Willis'in aksiyon filmleriyle dolu kariyerini tekrar gündeme getirdi. Amerikalı oyuncunun yaşadığı sağlık sorunlarının arkasında ise iki set kazası olduğu iddia edildi.  

Afazi nedir, neden olur?

Afazi (genellikle sol) beyin yarıküredeki felç, inme, beyin travması ve kafa çarpmalı kazalar sonucu oluşan hasarlardan sonra meydana geliyor. Beyin hasarının diğer nedenleri arasında beyin tümörleri, beyin enfeksiyonları ve beyni etkileyen diğer durumlar yer alıyor. Afazi sadece yaşa bağlı bir hastalık değil. Çocuklar da dahil olmak üzere herkes afazi hastalığı ile karşı karşıya gelebiliyor. Ancak, afazi orta ve ileri yaşlarda daha sık görülüyor. ABD'de Ulusal Afazi Derneği'ne göre her yıl inme nedeniyle yaklaşık 80.000 kişi afaziye maruz kalıyor. Hastalık erkekleri ve kadınları eşit olarak etkiliyor.

Afazi belirtileri neler?

Konuşmada güçlük
Adlandırmada güçlük
Anlamada güçlük
Okuma-yazmada güçlük
Konuşmada garip ve uygun olmayan kelimeler kullanma olarak sıralanabilir.