23 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.10.2022 12:29 | Son Güncelleme: 17.10.2022 12:47

BTS üyelerinden Kim Seok-jin askere gidiyor

'Askere gitmeliler mi, gitmemeliler mi' sorusuyla ülkeyi ikiye bölen BTS üyelerinden 30 yaşına gelen Kim Seok-jin askere gidiyor. Güney Kore'de 18 ila 28 olan olan zorunlu askerlik yaşı BTS üyeleri için ise ülkeye sağladıkları kültürel katkı nedeniyle 30 olarak güncellenmişti
BTS üyelerinden Kim Seok-jin askere gidiyor

K-pop müzik türünün dünyada en çok dinlenen grubu olan BTS, üyelerinin zorunlu askerlik yaşının gelmesi yüzünden Güney Kore’de askerlik tartışmaları gündeme oturmuştu. Ülkede yapılan anketlerde halkın yüzde 61’i BTS’in askere gitmekten muaf tutulabileceği konusunda görüş bildirirken bir başka ankette halkın yüzde 54’ü BTS’in askere gitmesi gerektiğini aktardı.

Tartışmalar sürerken ülkeye kültürel katkı sağladığı gerekçesiyle 30 yaşına kadar askerlikten muaf tutulan grup üyelerinden 1992 doğumlu Jin'in (Kim Seok-jin) bu yıl zorunlu askerlik görevini yerine getireceği açıklandı. Yonhap'ta yer alan haberde, ülkede görüş ayrılıklarına yol açan BTS grubu üyelerinin askere gidip gitmemesi konusunun yeniden gündeme geldiği belirtildi.

30 yaşına kadar askerlikten muaf tutuluyorlar

Yaşları 18 ila 28 olan her sağlıklı bireyin 2 yıl süren askerlik görevini yerine getirmek zorunda olduğu Güney Kore'de, ülkeye kültürel anlamda katkı sağladığı gerekçesiyle sporcular, atletler ve klasik müzik sanatçılarına imtiyaz tanınıyor. Bazı eleştirmenler, BTS grubunun da küresel başarısı ve ülke ekonomisine katkı sağladığı için askerlikten muaf tutulmasını istemişti.

Kültürel bir kayıp

Eski Kültür, Turizm ve Spor Bakanı Hwang Hee, BTS üyelerinin askere gitmesinin "kültürel bir kayıp" olacağını aktarmıştı. Ülkeyi ikiye bölen tartışma sonrası, Güney Kore Parlamentosu, askerlik yasasında grup üyelerinin 30 yaşına gelene kadar askerlikten muaf tutulmasını sağlayan düzenleme yapmıştı. 

Kaynak: AA