08 Eylül 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 25.06.2024 14:13 | Son Güncelleme: 25.06.2024 15:36

Dünyanın en uzun köpeği hayatını kaybetti

Adını Evde Tek Başına film serisinin baş kahramanından alan dünyanın en uzun köpeği Danua cinsi Kevin öldü
Dünyanın en uzun köpeği hayatını kaybetti

ABD'de yaşayan ve kısa süre önce Guinness Dünya Rekorları tarafından dünyanın en uzun köpeği seçilen Danua cinsi Kevin, hayatını kaybetti. ABD’nin Iowa eyaletinde yaşayan Kevin adındaki 1 metre boyundaki Danua cinsi köpek, geçtiğimiz yıl üç yaşındayken ölen önceki rekor sahibi Zeus'un yerini alarak 20 Mart’ta dünyanın en uzun köpeği unvanını kazandı.

Danua cinsi köpeklerin genellik 76 santimetre olduğu biliniyor.

Guinnes Dünya Rekorları 13 Haziran’da Kevin’in ailesiyle yaşadığı evi ziyaret etmiş ve paylaşılan görüntüler sosyal medyada beğeni toplamıştı. Ancak dünyanın en uzun köpeği hastalığı nedeniyle girdiği ameliyatı atlatamadı. Guinness Dünya Rekorları, “O aslında en iyi dev çocuktu” diyerek konuyla ilgili yaptığı açıklamada, “Dünyanın en uzun köpeği Kevin'in, rekorunun açıklanmasından birkaç gün sonra hayatını kaybettiğini bildirmekten büyük üzüntü duyuyoruz” ifadelerini kullandı.

Daha fazla bilgi

Sahibi Tracy Wolfe, Kevin’in günde 10 tasa kadar yemek yiyebildiğini ve ince bir figüre sahip olmasına rağmen zamanının çoğunu kestirerek geçirebildiğini de söyledi. Sahiplerini şaşırtan bir diğer şey de mutfak tezgahlarından bulabildiği her türlü yiyeceği çalabilmesiydi; üstelik bunu arka ayakları üzerinde durmaya ihtiyaç duymadan yapabiliyordu.

Kevin evdeki elektrikli süpürgeden çok korkuyordu. Genel olarak köpekler, kediler ve diğer evcil hayvanlar, çıkardıkları yüksek sesler ve ürettikleri tuhaf kokular nedeniyle elektrikli süpürgelerden nefret edebilirler. Ancak etrafındaki çoğu şeyi gölgede bırakması ve bazen küçük bir atla karıştırılması nedeniyle Kevin’de bu fobi göze çarpıyordu.