30 Nisan 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 17.06.2023 10:55 | Son Güncelleme: 17.06.2023 11:11

Dünyanın en zengin iki insanı buluştu: Elon Musk ve Bernard Arnault Paris'te yemek yedi

Dünyanın en zengini unvanı için adeta birbiriyle yarışan Elon Musk ve Bernard Arnault dün Paris'te aileleriyle birlikte yemek yedi. Arnault, Musk'ın olağanüstü bir girişimci olduğunu söyledi ancak görüşmenin içeriği açıklanmadı
Dünyanın en zengin iki insanı buluştu: Elon Musk ve Bernard Arnault Paris'te yemek yedi

Dünyanın en zengin iki kişisi olan Elon Musk ve Bernard Arnault, Musk'ın konuşma yapacağı Arnault'a ait bir şirketin ev sahipliği yaptığı teknoloji konferansı öncesinde yakın aile üyeleriyle birlikte lüks bir otelde bir araya geldiler. Milyarderler dün Paris'te öğle yemeği yedi. 

"Olağanüstü bir girişimci"

Tahmini 233 milyar dolar değerinde bir aile servetine sahip olan 74 yaşındaki lüks mallar yöneticisi Arnault, Fransız haber programı Quotidien'e verdiği demeçte 237 milyar dolar değerindeki Tesla CEO'su ile öğle yemeğinde buluşmasının nedeni için "Onu tanıyorum ve onun olağanüstü bir girişimci olduğunu düşünüyorum" ifadelerini kullandı.  

Yemeğe dair fotoğrafları Bernard Arnault'un büyük oğlu Antoine Arnault, Instagram hesabından paylaştı.

Bloomberg'e göre ikili, Arnault tarafından 1987 yılında kurulan lüks mallar holdingi LVMH Moët Hennessy Louis Vuitton'a ait lüks otel zinciri Cheval Blanc'ta yemek yedi. LVMH CEO'su ayrıca sırasıyla 46 ve 31 yaşındaki oğulları Antoine ve Alexandre Arnault'yu da yanında getirirken, Antoine'ın Instagram paylaşımına göre Musk'a annesi Maye eşlik etti. 

Musk ve Arnault'nun öğle yemeğinde yaptıkları görüşmenin içeriği kamuoyuna açıklanmadı ancak Arnault'nun sosyal medya ve reklamcılıkla olan ilişkisi hakkında konuşmuş olabilirler. Twitter, Ekim ayında satın alındığından bu yana azalan reklam gelirleriyle mücadele ediyor ancak Musk dizginleri devrederek platform için potansiyel yeni bir dönemi müjdeledi. Musk'ın Arnault ile öğle yemeğinin ardından, Arnault'nun LVMH'sinin sahibi olduğu reklam şirketleri Publicis Groupe ve Les Echos tarafından düzenlenen Viva Technology etkinliğinde konuştu. Arnault'nun holding şirketi Agache, TikTok'un ana şirketi ByteDance'a yatırım yapan bir girişim sermayesi şirketini destekliyor.

İki adam birlikte yaklaşık 470 milyar dolarlık bir toplam serveti paylaşıyor. Musk, Tesla hisselerinin yükselişe geçmesiyle bu ayın başlarında dünyanın en zengin kişisi sıralamasında yeniden zirveye ulaştı. Arnault'nun servetinin büyük çoğunluğu, Fendi, Givenchy ve Tiffany & Co. gibi 70'ten fazla lüks markayı kapsayan LVMH'den geliyor.