19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 21.06.2022 11:15 | Son Güncelleme: 21.06.2022 11:34

Elon Musk’ın trans çocuğu Xavier, cinsiyetini ve ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu

Elon Musk'ın 18 yaşındaki trans kızı resmi olarak cinsiyetini ve adını değiştirmek için dilekçe verdi
Elon Musk’ın trans çocuğu Xavier, cinsiyetini ve ismini değiştirmek için mahkemeye başvurdu

Elon Musk’ın ikizlerinden biri olan 18 yaşındaki Xavier Alexander Musk, resmi olarak cinsiyetini ve ismini değiştirmek için dilekçe verdi. Vivian Jenna Wilson adını alacak olan Xavier, “Artık biyolojik babamla hiçbir şekilde ilişkim kalmasını istemiyorum” dedi. 

Annesinin soyadını alacak

18 yaşındaki Xavier Musk, cinsiyetini değiştirmek ve ismini Vivian Jenna Wilson yapmak  için 18 Nisan'da California, Santa Monica'da resmi evraklarını verdi. Trans genç, babasıyla ilişkisini tamamen sonlandırmak için annesinin soyadını almak istediğini açıkladı. 

Xavier, 2013 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin adamı olan babasından mali destek alıp almadığı konusunda ise bir yorum yapmadı.  Musk, Xavier’in annesi olan Kanadalı yazar Justine Wilson ile 2000 yılında evlendi. Çiftin ilk oğulları Nevada 2002 yılında dünyaya geldi ancak ani bebek ölümü sendromu nedeniyle 10 gün sonra hayatını kaybetti. Daha sonra ikiz oğulları Xavier ve Griffin ve şu an16 yaşında olan üçüz erkek çocukları oldu: Damian, Kai ve Saxon.

Elon Musk o dönemki sevgilisi Talaluh Riley ve ikiz oğulları Gfirrin (solda) ve Xavier (sağda) ile birlikte, 2010 (Fotoğraf: Getty Images)

Musk yorum yapmadı

Vivian'ın babasını bu kadar aleni bir şekilde reddetmesinin arkasında ne olduğu bilinmiyor. Musk henüz konuyla ilgili yorum yapmadı ve mahkeme belgeleri sunulmadan önce Vivian'ın planından haberdar olup olmadığı da bilinmiyor. 

50 yaşındaki Musk, son aylarda bazılarının transfobik olduğunu iddia ettiği yorumlar nedeniyle eleştirildi. Tesla’nın CEO’su insanların kendi zamirlerini kullanmalarından şikayet etti. Musk, LGBTQ topluluğu tarafından küçük çocukların sınıflarında cinsiyet kimliği ve eşcinselliğin tartışılmasını engelleyen “Gay Deme” yasa tasarısı nedeniyle kınanan Florida valisi Ron DeSantis'in hayranı olduğunu söylemişti. 

Xavier davasının bir sonraki duruşması Cuma günü yapılacak.

(Kaynak: DailyMail, NYDailyNews)