29 Nisan 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 08.10.2022 21:14 | Son Güncelleme: 08.10.2022 21:22

Elon Musk’tan hoş geldin mesajı: Kanye West Twitter’a döndü

Instagram paylaşımlarıyla sık sık gündeme gelen Kanye West, 2020 yılından beri ilk kez Twitter'da paylaşımda bulundu. Platformu satın almaya hazırlanan Musk ise rapçiye "Hoş geldin dostum" diyerek cevap verdi
Elon Musk’tan hoş geldin mesajı: Kanye West Twitter’a döndü

Kanye West, yaklaşık iki yıl sonra ilk kez Twitter’da paylaşımda bulundu. Dönüşünü memnuniyetle karşılayanlar arasında sosyal medya ağını satın almaya hazırlanan Elon Musk da vardı.

West, Twitter’da 2024 yazan bir şapkanın fotoğrafını paylaştı. Daha sonra Meta Platforms’un CEO'su Mark Zuckerberg ile olduğu başka bir fotoğraf daha yayınladı. Zuckerberg ile olan fotoğrafında ise kendisini Instagram’dan atmakla suçladı. 

Ünlü rapçi en son, Kasım 2020’de ABD başkanlık seçimlerinden hemen sonra Twitter’da paylaşımda bulunmuştu. West, daha önce başka bir kişinin özel bilgilerini paylaştığı için sosyal ağdan geçici bir yasak almıştı ve ayrıca siyasi görüşleri nedeniyle diğer Twitter kullanıcılarının eleştirileriyle karşılaşmıştı. Ayrıca West’in başkalarını taciz ettiği düşünülen gönderileri nedeniyle Instagram hesabı geçici olarak askıya alınmıştı. 

Musk, West'e "Twitter'a tekrar hoşgeldin dostum" diyerek yanıt verdi. Tesla CEO'su bu hafta TikTok ve WeChat'e rakip olabilecek her şeyin olduğu bir uygulama oluşturmak istediğini söyleyerek 44 milyar dolarlık Twitter satın alma teklifini yinelemişti. Daha önce Musk Twitter'da özgür konuşmaya öncelik vereceğini söyledi ve eski Başkan Donald Trump gibi kişilerin hesaplarının kapatılmasını eleştirmişti.