26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 27.11.2022 15:38 | Son Güncelleme: 27.11.2022 15:49

Elon Musk’tan Simpsons kehaneti açıklaması: Twitter’ı alacağımı tahmin ettiler

Yıllardır tahmin ettiği olaylarla adından söz ettiren The Simpsons dizisine bu defa da Elon Musk göndermede bulundu. Dizinin eski bir bölümünden kesit paylaşarak "Twitter'ı alacağımı tahmin ettiler" dedi
Elon Musk’tan Simpsons kehaneti açıklaması: Twitter’ı alacağımı tahmin ettiler

The Simpsons yine kehanetleriyle gündemde. Elon Musk, ünlü dizinin 2015’te yayınlanan bir bölümüne ithafta bulunarak Twitter’ı alacağını önceden tahmin ettiklerini öne sürdü. 51 yaşındaki Musk dün "Simpson's Twitter’ı satın alacağımı tahmin ediyor S26E12" diye tweet attı. 

Dünyaya Düşen Musk - The Musk Who Fell to Earth  adlı bölüm, Lisa Simpson'ın "Home Tweet Home" yazan bir kuş evine bakarken başlıyor. Lisa, yavru kuşları beslerken, bir kartal onları öldürüyor.  Kartal uzaklara doğru uçarken, Musk roketiyle geliyor. Uçaktan çıkan ateş, uzun süredir ABD'nin amblemi olan kartalı yakıp kül ediyor. 

Homer Simpson, oğlu Bart beyzbol sopasını almadan önce “Bizimkinin çok ötesinde bir zekaya sahip bir varlıkla tanışmak üzereyiz” diyor. Musk uzay başlığını çıkarıyor ve kendini "Merhaba, ben Elon Musk” diyerek tanıtıyor. Musk gemisine yeniden binerken Lisa, "Sanırım insanlık her seferinde bir kuş yuvasında değişik istiyor" diyor.

Simpsons'ın bildiği olaylar

Simpsons'ın gelecekte olacak olayları tahmin etmesi uzun zamandır tartışılıyor. Simpsons hayranları, dizinin İngiltere ve ABD'nin Cuma günü oynanan 2022 Dünya Kupası’nda 0-0'lık üzücü beraberliğini tahmin ettiğine de inanıyor. 1997 tarihli The Cartridge Family bölümünde aile, dünyadaki en büyük ulusun hangisi olduğunun belirleyecek bir maça dair TV reklamı izliyor ancak aksiyonun başlamasından sadece birkaç saniye sonra Homer'ın “Sıkıcı” diye bağırıyor. Dizinin bildiğine inanılan olaylar arasında Donald Trump’ın ABD Başkanı olmasından, 11 Eylül saldırılarına kadar birçok olay yer alıyor.