26 Nisan 2024, Cuma Gazete Oksijen
Haber Giriş: 28.10.2022 12:00 | Son Güncelleme: 28.10.2022 12:08

F1 pilotu Hamilton'ın emeklilik planları: Her zaman filmlere meraklıydım

Formula 1 sürücüsü Lewis Hamilton, bir gün yarışları bıraktıktan sonra yazdığı hikayeler ve çektiği filmlerle insanların hayatına dokunmayı istediğini söyledi
F1 pilotu Hamilton'ın emeklilik planları: Her zaman filmlere meraklıydım

Formula 1 sonrası hayatına hazırlanan Lewis Hamilton, film ve televizyon yapım şirketi kurdu. Yedi kez dünya şampiyonu olan 37 yaşındaki Hamilton, yatırım ve yetenek danışmanlığı şirketi Copper ile Dawn Apollo Films’i kurdu. Şirket, Penni Thow’un liderliğinde geçtiğimiz bir buçuk yıl boyunca Mercedes sürücüsü ile yakın iş birlikleri kurdu. 

"Her zaman hayalini kurdum"

Hamilton, Brad Pitt’in başrolünü üstleneceği bir F1 filmi ve kendi yarış sporu yolculuğunu anlatan bir belgesel de dahil iki Apple TV+ projesinde yer alıyor. Deadline’a konuşan Hamilton, hikaye anlatıcılığının her zaman için hayallerinden biri olduğunu ve filmler yoluyla insanlara ilham vermeyi umduğunu söyledi. Hamilton, “Her zaman filmlere meraklıydım. Çok film izlerim. Bunu gerçek bir kaçış yolu olarak görüyorum. İlham verici bulduğum birçok film var. Her zaman bir gün bu alanda bir şeyler yapmanın hayalini kurdum” diye açıkladı. 

Oyunculuk yapıp yapmayacağının çok sık sorulduğundan bahseden Hamilton, "F1 pilotu olduğum için oldukça şanslıyım, bu nedenle oyunculuk sanatına adayacağım bir vaktim olmadı ancak hikaye anlatıcılığının hayalini hep kurdum. Ekibimle oturdum ve onlara ‘Bir yapım şirketi kurmamız için ne gerekiyor?’ diye sordum. Bilgi edinmek için Los Angeles’ta birçok prodüktör ve film yapımcısı ile tanıştım. Hedefim, insanlar üzerinde etki bırakacak hikayeler üretmek ve sonrasında film ve hikaye anlatımı yoluyla insanlara ilham vermek" diye konuştu.

"Hala ana odağım asıl işim"

Henüz belli bir ismi olmayan F1 filminin yönetmen koltuğunda, bu yıl şimdiye kadar en yüksek hasılatı yapan Top Gun: Maverick’in yönetmeni Joe Kosinski yer alacak.

37 yaşındaki sürücü, motor sporlarına odaklanmaya devam ettiğini ve bir süre uzaklaşmayı planlamadığını da ekledi. Hamilton, "Ana odak noktam ve asıl işim hala. 37 yaşındayım. Sağlığıma çok odaklandım: bedenime, zihnime ve ruhsal sağlığıma" dedi.