05 Mayıs 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 12.01.2024 14:00 | Son Güncelleme: 12.01.2024 17:41

Fransa Başbakanı Attal'ın eski sevgilisi yeni Dışişleri Bakanı: Stephane Sejourne kimdir?

Fransa Başbakanı Gabriel Attal yeni kabinesinde Dışişleri Bakanının Stephane Sejourne olduğunu açıkladı. Attal'ın bu yılın başında ayrıldığı sevgilisi Sejourne'ü bu göreve getirmesi dikkat çekti
Fotoğraf: Getty Images
Fotoğraf: Getty Images

Fransa'nın en genç Başbakanı Gabriel Attal dün kabinesini açıkladı. Dışişleri Bakanlığı görevine, Avrupa Parlamento'sundan (AP) milletvekili ve Cumhurbaşkanı Emmanuel Macron'un partisi Rönesans'ın lideri Stephane Sejourne getirildi. 38 yaşındaki Sejourne, ülkenin ilk eşcinsel Başbakanı olan Attal'ın eski sevgilisi olmasıyla dikkat çeken bir isim. Peki Sejourne kim?

26 Mart 1985'te doğan Stephane Sejourne, Madrid ve Buenos Aires'te büyüdü. Fransa'da Poitiers Üniversitesi'nde hukuk eğitimi aldı ve Ekonomi Bakanlığı'nda Emmanuel Macron'un danışmanı oldu. Rönesans Partisi'nin kurulmasına yardımcı oldu. 

Kariyeri

2019'da Avrupa Parlamentosu Üyesi olmadan önce 2018'e kadar Élysée'de kaldı. 2021'den bu yana Renew Europe grubunun başkanlığını yürütüyor. Séjourné, Avrupa Birliği'nde stratejik pozisyonlarda bulunduktan sonra, bu kez Fransa Cumhurbaşkanı'nın danışmanı olarak hükümete geri döndü.

Serveti ve özel hayatı

Stéphane Séjourné'nin mali durumu hem hukuki hem de siyasi alandaki başarısını yansıtıyor. Net servetinin 1 milyon dolar olduğu tahmin ediliyor. Séjourné'nin özel hayatı, Gabriel Attal ile olan ilişkisi nedeniyle kamuoyunun dikkatini çekti. Siyasi alanda LGBTQ+ görünürlüğünün dikkate değer bir örneği olarak ilgi çeken çift 2015 yılında birlikteliklerine başladı. Ne yazık ki ilişkileri 2024 yılında sona erdi.