28 Nisan 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 07.12.2022 22:49 | Son Güncelleme: 07.12.2022 23:03

FTX’in Taylor Swift’in turuna 100 milyon dolara sponsor olmak istediği ortaya çıktı

Sam Bankman-Fried'in FTX'i, Taylor Swift ile 100 milyon dolardan fazla değere sahip bir sponsorluk anlaşması için görüşüyordu. Ancak yakın kaynaklara göre anlaşma şirket batmadan aylar önce rafa kaldırıldı
FTX’in Taylor Swift’in turuna 100 milyon dolara sponsor olmak istediği ortaya çıktı

Sam Bankman-Fried'in batan kripto kuruluşu FTX’in, geçen baharda Taylor Swift ile 100 milyon dolarlık bir sponsorluk anlaşması için görüştüğü ortaya çıktı. Financial Times’ın haberine göre müzakereler eğer olumlu sonuçlanmış olsaydı biletler NFT olarak da satılacaktı. Ancak son aşamalarına gelen anlaşma başarısız oldu. 

"Kimse anlaşmayı beğenmedi"

Rapora göre kendisini "Tay Tay hayranı" olarak tanımlayan Bankman-Fried’a bazı üst düzey yöneticiler anlaşmanın maliyeti nedeniyle projeye devam etmemesi tavsiyesinde bulundu.  Eski bir çalışan, FTX'in milyonlarca takipçisi olduğu sosyal medya kanallarında Swift'ten onay almaya çalıştığını söyledi. Anlaşmaya pazarlama ekibinin birkaç üyesi karşı çıktı. Çalışanlardan biri “Kimse anlaşmayı gerçekten beğenmedi" dedi. Müzakerelere aşina olan bir kişi, fiyatın çok yüksek olduğunu ekledi. 

"FTX'i desteklemeyi düşünmüyordu"

Tartışmalara yakın olduğu belirtilen bir kaynak, Swift'in kişisel olarak FTX'i desteklemeyi asla düşünmediğini aktardı. Görüşmeler 2021 sonbaharında başladı ve bu baharda rafa kaldırıldı. Geçen ay iflasını bildiren şirketle anlaşma imzalayan ünlüler arasında Tom Brady, Naomi Osaka ve Steph Curry vardı.