08 Mayıs 2024, Çarşamba Gazete Oksijen
Haber Giriş: 06.12.2022 19:29 | Son Güncelleme: 07.12.2022 11:39

Taylor Swift hayranları, Eras Tur satış fiyaskosunun ardından Ticketmaster'a dava açtı

Ticketmaster'da Taylor Swift'in Eras Tur'u satışlarında yaşanan aksaklıklardan sonrası birçok hayran, bilet şirketini mahkemeye verdi. Tazminat isteyen hayranlar şirketin bilerek kargaşaya yol açtığını öne sürdü
Taylor Swift hayranları, Eras Tur satış fiyaskosunun ardından Ticketmaster'a dava açtı

İki düzineden fazla Taylor Swift hayranı, şirketin geçtiğimiz ay müzisyenin konserleri için bilet almalarını engellediğini iddia ettikten sonra Ticketmaster'a rekabete aykırı davranışları nedeniyle dava açtı. Los Angeles İlçe Yüksek Mahkemesinde açılan davada fanlar, Ticketmaster'ın sorunlarla karşılaşacağını bildiği halde ön satışa çok fazla insanın erişmesine izin verdiğini öne sürdüler. 

Dava, Eras Turu satışının Kasım ayında ulusal düzeyde dikkat çekmesinden bu yana Swift'in hayranları tarafından açılan ilk dava oldu. Swift'in ABD turu için bilet satışı yapan birkaç yerden biri olan Ticketmaster'ın web sitesi, milyonlarca hayranın siteye akın etmesi nedeniyle ön satış sırasında art arda çöktü. Hayranlar sitede saatlerce bekledi ve sonunda pek çoğu bilet alamadı. Davada Tickestmaster’ın kasıtlı olarak hayranları yanılttığı vurgulandı. 

"Aksaklık yüksek talepten kaynaklandı"

Hayranlar ve bazı politikacılar, sorunlar sonrasında tekelci uygulamaları ve hatalı teknolojisi olduğunu söyledikleri için Ticketmaster'a öfkelerini yönelttiler. 2010 yılında Live Nation ile birleşen şirket, ABD'deki baskın bilet satıcısı. Ticketmaster ise satış sırasında yaşanan aksaklıkların teknolojisinden değil, yüksek talepten kaynaklandığını söyledi. 

2,4 milyondan fazla bilet satıldı

Ticketmaster, rekor bir sayıyla ön satış için 3,5 milyondan fazla kişinin kayıt yaptırdığını ve yaklaşık 1,5 milyon kişiye davet kodu verdiğini açıkladı. Şirket, yeterli bileti kalmadığını söyleyerek genel satışı iptal etti. Swift'in ABD turu için 2,4 milyondan fazla bilet satıldı.

Tazminat talep ettiler

Swift hayranları binlerce dolar tazminat istediklerini söylediler ancak kesin bir miktar belirtilmedi. Ayrıca Los Angeles İlçe Yüksek Mahkemesinden Ticketmaster'a örnek teşkil edecek bir duruşma yapmasını istediler. 32 yaşındaki şarkıcı da bilet fiyaskosundan sonra Ticketmaster’ı suçlayarak, “Hataların geri dönüşü olmadan yaşanmasını izlemek benim için dayanılmaz” dedi. Swift, doğrudan Ticketmaster'ın adını vermedi, ancak bilet satıcılarının hayranlarının talebini karşılayabileceklerine dair kendisine güvence verdiğini söyledi. 

Ön satıştan sonra Ticketmaster, Swift ve hayranlarından özür diledi. Sisteminin nasıl başarısız olduğunu ayrıntılarıyla anlattı ve deneyimi iyileştirmek için çalıştığını söyledi. The Wall Street Journal'ın bildirdiğine göre Adalet Bakanlığı, Ticketmaster'ın sahibi Live Nation'ı olası antitröst yasa ihlalleri konusunda soruşturuyor.