19 Nisan 2024, Cuma
Haber Giriş: 16.10.2022 16:40 | Son Güncelleme: 16.10.2022 16:59

Ghislaine Maxwell hapishaneden Prens Andrew'a destek verdi

Ghislaine Maxwell, Prens Andrew ve 17 yaşındaki Virginia Roberts'ın fotoğrafının sahte olduğunu iddia etti
Ghislaine Maxwell hapishaneden Prens Andrew'a destek verdi

Seks ticareti davasında pedofili milyarder Jeffrey Epstein’a yardım ettiği için 20 yıl hapis cezasına çarptırılan GhislaineMaxwell, hapishanede PrensAndrew hakkında konuştu.  VirginiaRoberts’ın tacizle suçladığı Prens Andrew’un, 2001’de çekilmiş fotoğrafları iddiaların odak noktasıydı. Ancak Andrew’dan, “Sevgili arkadaşım” diye bahseden Maxwell, o fotoğrafını sahte olduğunu söyledi. 

Prens Andrew, Virginia Roberts ve Ghislaine Maxwell'in 2001 yılındaki fotoğrafı

10 Mart 2001 akşam geç saatlerde çekilmiş fotoğrafta Prens Andrew'u eli o zamanlar 17 yaşındaki Virginia Roberts'ın (şimdi Giuffre) beline dolanmış haldeyken Ghislaine Maxwell hemen arkalarında duruyor. Kameranın arkasındaki adam, ise Jeffrey Epstein. İlk olarak 27 Şubat 2011 Pazar günü DailyMail tarafından yayınlanan bu fotoğraf, Epstein tarafından İngiltere'ye kaçırılan Giuffre'nin Andrew tarafından üç kez cinsel tacize uğradığı davasının sembolü oldu.

"Yanlış olan pek çok şey var"

York Dükü her zaman iddiaları şiddetle reddetti ve fotoğrafla oynandığını öne sürdü. Şimdi 60 yaşındaki Maxwell hapishaneden bir zamanlar yakın arkadaşı olan Andrew’a yardım ediyor. Maxwell, “Bunun gerçek bir görüntü olduğuna inanmıyorum” dedi. 

Bu cesur bir ifade ve çoğu uzmanın, yorumcunun ve Giuffre'nin söyledikleriyle çelişiyor. Ancak Maxwell bu konuda ısrarcı olarak, “Bunda yanlış olan pek çok şey var. İtiraz sürecim biter bitmez sizinle bu konuyu tartışmaktan çok mutlu olacağım” dedi. 

7 yıl önce gerçek dedi

Maxwell’in bu iddiaları 2015 yılında avukat Alan Dershowitz’e gönderdiği bir e-postayla da çelişiyor. Dershowitz, Maxwell’e gönderdiği postada, “ Andrew ve Virginia'nın fotoğrafının gerçek olup olmadığını biliyor musunuz? Arka planda sen de varsın” diye sordu. E-postaya sadece 11 dakika sonra cevap veren Maxwell, “Gerçek gibi görünüyor. Sanırım öyle” diye cevap verdi.  Maxwell daha sonra Epstein'ın Ağustos 2019'daki ölümüyle yaşadığı şok hakkında konuştu ve ölümü şüpheli bulduğunu söyledi.

Prens Andrew'a taciz suçlaması

ABD'de pedofili ve fuhuş ağı oluşturmakla suçlanan ve hapishanede ölü bulunan ABD'li milyarder Jeffrey Epstein'in mağdurlarından Virginia Giuffre, Prens Andrew'ün New York ve Londra'da kendisini taciz ettiğini öne sürerek geçen sene New York'ta dava açmıştı. Amerikan vatandaşı Giuffre, 17 yaşında cinsel saldırıya uğradığını, prensin, reşit olmadığını bildiği halde rızası olmadan kendisine cinsel tacizde bulunduğunu iddia etmişti. 

Dava dosyasında, şu anda 39 yaşında olan Giuffre'nin maruz kaldığı bu aşırı ve çirkin davranış nedeniyle halen ciddi duygusal ve psikolojik zarar görmeye devam ettiği belirtilmişti. Prens Andrew'ün avukatları ise, Giuffre'nin, Epstein ile 2009 yılında 500 bin dolarlık bir anlaşma yaptığı, buna göre ne Epstein ne de onunla bağlantılı kişilere dava açılamayacağını ileri sürmüştü.

Kraliyet unvanları alındı

Ancak 12 Ocak'ta New York'taki bir mahkeme, söz konusu anlaşmanın Prens Andrew'e yargı muafiyeti sağlamadığına hükmederek, cinsel saldırı davasının görülmesinin önünü açmıştı. Bu yıl Ocak ayında  Buckingham Sarayı'ndan yapılan açıklamada, Kraliçe'nin onayı ve mutabakatıyla York Dükü'nün askeri unvanları ve Kraliyet himaye görevlerinin Kraliçe'ye iade edildiği belirtildi. Bundan bir ay sonra Andrew, davanın kapanması için yaklaşık 16 milyon dolar tazminat ödemeyi kabul etti.