25 Nisan 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 23.10.2022 11:00 | Son Güncelleme: 23.10.2022 16:59

Harry Potter’ın Hadrid’i Robbie Coltrane’in ölüm nedeni açıklandı

72 yaşında vefat eden Harry Potter yıldızı Robbie Coltrane, ölüm belgesine göre çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti
Harry Potter’ın Hadrid’i Robbie Coltrane’in ölüm nedeni açıklandı

Geçen hafta hayatını kaybeden aktör Robbie Coltrane’in ölüm nedeni açıklandı. Ölüm belgesine göre Harry Potter oyuncusu çoklu organ yetmezliği nedeniyle hayatını kaybetti.

Ünlü aktör 14 Ekim'de 72 yaşında öldü. Ölümü sırasında sepsis, alt solunum yolu enfeksiyonu, Tip 2 diyabet, kalp bloğu ve obeziteden muzdarip olduğu bildirildi. Bu faktörler organ yetmezliği ile birlikte kümülatif olarak erken ölümüne yol açtı. 

Coltrane’in Haziran ayında tıbbi nedenlerle Londra'daki Comic Con'a katılamamasıyla birlikte bu yılından başlarından itibaren ciddi sağlık sorunlu olduğu konuşuluyordu. Gerçek adı Anthony Robert McMillan olan İskoç yıldız,  en çok Hogwarts bekçisi Hagrid'i oynamasıyla ve 90'ların ITV dramasında kriminal psikolog Dr Eddie Fitz Fitzgerald rolüyle tanınıyordu. 

Dr Fitz rolüyle üç yıl üst üste En İyi Erkek Oyuncu BAFTA'yı ve iki BAFTA İskoçya Ödülü'nü kazandı. Hatta King Charles'ın çocuk kitabı The Old Man Of Lochnagar'ın BBC uyarlamasını seslendirdi. İngiltere'nin en sevilen komedyenlerinden biriydi. Şanlı kariyeri boyunca, Julie Walters, Ben Elton, Hugh Laurie, Stephen Fry, Emma Thompson ve Siobhan Redmond gibi birçok efsane isimle birlikte rol aldı.