16 Eylül 2024, Pazartesi Gazete Oksijen
Haber Giriş: 18.10.2023 09:45 | Son Güncelleme: 18.10.2023 10:03

İsrail'den Gigi Hadid'e tehdit: Seni görüyoruz

İsrail ile yaşanan çatışmada babasının vatanı Filistin’i mesajlarıyla destekleyen ABD’li model Gigi Hadid, kardeşi Bella ve ebeveynleri ölüm tehditleri alıyor
İsrail'den Gigi Hadid'e tehdit: Seni görüyoruz

Orta Doğu'daki gerilim magazin dünyasının da gündeminde. 28 yaşındaki Filistin asıllı ABD'li model Gigi Hadid, İsrail ile Hamas arasındaki savaşla ilgili açıklama yaparak "Filistinliler için umutlarım ve hayallerim var ama bunların hiçbiri, tek bir Yahudi'nin bile zarar görmesini içermiyor" açıklamasında bulundu.

Gigi Hadid, Hamas’ın İsrail baskınından sonra masum insanların terörize edilmesinin 'Özgür Filistin' hareketiyle bağdaşmadığını belirterek, Filistinli veya İsrailli olsun hiçbir masum sivilin kurban olmayı hak etmediğini söyledi. Ancak, “Filistin mücadelesine ve işgal altındaki hayata derin bir empatim var” diyerek Filistinlileri desteklediğini de belirtti.

İsrail’den tepki

Gigi Hadid’in paylaştığı “İsrail hükümetini kınamak Yahudi düşmanlığı değildir, Filistinlileri desteklemek de Hamas’ı desteklemek değildir” mesajına İsrail’den tepki geldi.

İsrail hükümeti resmi sosyal medya hesabından “Geçen hafta rahat uyudun mu Gigi? Yoksa Yahudi bebeklerin evlerinde katledilmesine göz yumuyor musun? Sessizliğin nerede durduğunu çok net ortaya koydu. Seni görüyoruz” ifadelerini yayımladı. Hükümet, “Hamas’ın İsraillileri katletmesinin cesur yanı olmadığını, Hamas’ı kınamanın Filistin karşıtı olmak” anlamına gelmediğini belirtti.

FBI’ya başvuracaklar

Hadid ailesi bu tehditler nedeniyle telefon numaralarını değiştirdiğini açıklandı. Numaralarının Filistin karşıtları tarafından internete sızdırılmasının ardından ailenin e-posta, sosyal medya ve telefonla tehdit edildiği vurgulandı. Hatta baba Muhammed Hadid'in tehditler nedeniyle ABD güvenlik teşkilatı FBI’ya başvuracağı belirtildi.

Kaynak: AA