02 Mayıs 2024, Perşembe Gazete Oksijen
Haber Giriş: 03.11.2023 14:19 | Son Güncelleme: 03.11.2023 16:49

Jeff Bezos, 79 milyon dolara aldığı Miami'deki evine taşınıyor

Jeff Bezos, dün Instagram’da yaptığı bir paylaşımla 30 yıla yakın yaşadığı Seattle’dan Florida’ya taşınacağını duyurdu. İki ay önce hemen yanında başka bir malikane alan Bezos’un bu iki araziyle ne yapacağı merak konusu
Jeff Bezos, 79 milyon dolara aldığı Miami'deki evine taşınıyor

Amazon'un kurucusu Jeff Bezos dün gece saatlerinde Seattle'dan Miami'ye taşınacağını duyurdu. Bezos kurucusu olduğu havacılık ve uzay araştırma şirketi Blue Origins'in Florida'daki faaliyetlerine ve ailesine daha yakın olmak için taşındığını söyledi. Insider'ın haberine göre 1994'ten beri Seattle'da yaşayan teknoloji kralı, perşembe günü Instagram hesabından bu haberi bizzat kendisi takipçilerine duyurdu.

ABD'nin en pahalı semtine taşındı

Geçtiğimiz ay Bezos, Florida'da birçok milyardere ev sahipliği yapmasıyla bilinen Indian Creek bölgesinde yedi yatak odalı bir malikaneyi 79 milyon dolara satın aldı. Jeff Bezos, Biscayne Körfezi'ndeki küçük bir özel adada malikane satın aldıktan sadece üç hafta sonra Florida eyaletinin Miami şehrine taşınmaya karar verdi. Bezos’un taşındığı "milyarderler sığınağı" olarak adlandırılan bu semt, aynı zamanda Zillow tarafından 2021'de ABD'nin en pahalı mahallesi seçildi.

Dünyanın en zengin üçüncü iş insanı

161 milyon dolarlık servetiyle dünyanın en zengin üçüncü kişisi olan Bezos, "Seattle'da başka herhangi bir yerde yaşadığımdan daha uzun süre yaşadım ve burada çok fazla harika anılarım var. Taşınma ne kadar heyecan verici olsa da bu benim için duygusal bir karar" diye yazdı. Bezos'un Seattle'dan taşınması dikkat çekici çünkü Amazon, Seattle genel merkezini açtığından beri şehri bir teknoloji merkezine dönüştürdü.

Zengin iş insanı Bezos, Amazon'u 1994 yılında New York'tan Seattle'a yaptığı bir yolculuğun ardından Bellevue, Washington'da kiraladığı evinin garajında kurdu. Emlak haber kaynağı The Real Deal'ın Multiple Listing Service veri tabanına dayandırdığı haberine göre, Bezos geçen ay Florida'daki mülkü 79 milyon dolara satın aldı ve işlem 12 Ekim'de tamamlandı.

İki ay önce yanındaki malikaneyi de almıştı

Yaklaşık 2 dönümlük malikane Avrupai tarzıyla dikkat çekiyor ve satış listesine göre 2000 yılında inşa edildi. Malikanede ev sineması, kütüphane, havuz ve şarap mahzeni bulunmakta. Ayrıca Bezos’un 79 milyon dolara yeni satın aldığı mülk, yazın 68 milyon dolara satın aldığı üç yatak odalı, deniz kıyısındaki başka bir mülkün hemen yanında. Bazı haber kaynakları, Bezos’un bu arazileri birleştirerek ve evlerden birini yıkarak daha büyük bir malikane inşa ettirebileceğini vurguluyor.

Insider'dan Hannah Towey, 2022'nin aralık ayında bölgeyi gezdikten sonra, özel adanın sıkı güvenlik önlemlerine sahip olduğunu ve sıkı bir şekilde korunduğunu bildirdi. Ada sakinleri arasında Bezos, yatırımcı Carl Icahn, Jared Kushner ve Ivanka Trump da yer alıyor.