21 Mayıs 2024, Salı Gazete Oksijen
Haber Giriş: 11.08.2023 11:50 | Son Güncelleme: 11.08.2023 12:54

Jeff Bezos 'milyarderler sığınağı'nda malikane satın aldı

Milyarder iş insanı Jeff Bezos, Florida'ya bağlı Indian Creek'te malikane satın aldı. Yapay bir bariyer ada olan Indian Creek, sakinleri nedeniyle 'milyarderler sığınağı' olarak anılıyor
Jeff Bezos 'milyarderler sığınağı'nda malikane satın aldı

Amazon’un kurucusu milyarder iş insanı Jeff Bezos, Miami’deki yapay bariyer ada olan Indian Creek’te deniz kenarında malikane satın aldı. Bloomberg’ün isimsiz bir kaynağa dayandırdığı habere göre; Bezos bu mülk için 68 milyon dolar ödeyecek. Söz konusu kaynak, Bezos’un bölgede başkaca satın almalar yapmayı düşündüğünü de ifade etti. 

'ABD'nin en pahalı şehri'

Miami’nin Indian Creek köyü kendi belediye başkanı ve kolluk gücü olan müstakil bir belediye. Gayrimenkul şirketi Zillow, 2021 yılında Indian Creek’i ABD’nin en pahalı şehri olarak sıralamıştı. Business Insider’dan Hannah Towey, geçen yıl bu özel adayı gezmiş ve bölgenin çok iyi korunduğunu ve tuhaf şekilde sessiz olduğunu görmüştü. Towey’e göre; malikanelerin dışında, ultra seçkin bir golf kulübü hariç adada pek bir şey bulunmuyordu.

Komşuları da çok zengin ve ünlü

Jeff Bezos dünyanın en zengin üçüncü kişisi ve bu yeni adresinde Bezos’un kendisi gibi milyarder ve ünlü birçok komşusu olacak. Semt seçkin ve ultra-zengin sakinleri nedeniyle ‘Milyarderler Sığınağı’ olarak anılıyor. Bezos yeni malikanesiyle milyarder yatırımcı Carl Icahn’a, şimdilerde ayrılmış olan Tom Brady ve Gisele Büdnchen ile Ivanka Trump ve Jared Kushner’e komşu çıkıyor.

Bezos'un 500 milyon dolarlık süper lüks yatı Cannes açıklarında... (Fotoğraf: DepoPhotos)

Bezos’un büyük gayrimenkul portfolyosu memleketi Washington eyaletinden New York City’e kadar yayılıyor. Bezor ayrıca 500 milyon dolar değerindeki ‘Koru’ adlı yatın da sahibi.