06 Ekim 2024, Pazar Gazete Oksijen
Haber Giriş: 15.01.2023 17:14 | Son Güncelleme: 15.01.2023 17:33

Kâinat güzeli seçilen R’Bonney Gabriel tarihe geçti 

Kâinat Güzellik Yarışması’nda ABD'yi temsil eden R’Bonney Gabriel birinci oldu. Böylece ABD, Kainat Güzellik Yarışması'nda 9. defa galip gelirken R’Bonney Gabriel de birincilik kazanan ilk Asya kökenli kişi olarak tarihe geçti. Yarışmada Türkiye'yi temsil eden Aleyna Şirin ise finale kalamadı
Kâinat güzeli seçilen R’Bonney Gabriel tarihe geçti 

Bu yıl 71’incisi düzenlenen Kâinat Güzellik Yarışması’nın (Miss Universe) birincisi geçen yıl ABD güzeli seçilen R’Bonney Gabriel oldu. ABD’nin New Orleans şehrinde dün düzenlenen ve 84 adayın katıldığı yarışmada ABD’li bir anne ve Filipinli bir babadan doğan 28 yaşındaki Gabriel, birincilik kazanan ilk Asya kökenli kişi olarak tarihe geçti.

Aleyna Şirin, 16 finalist arasına giremedi

Venezuelalı Amanda Dudamel gecede ikinci, Dominik Cumhuriyeti’nden Andreina Martinez de üçüncü oldu. Türkiye'yi temsil eden Aleyna Şirin, 16 finalist arasına giremedi. 

Aleyna Şirin

R'Bonney Gabriel’in Filipinler’den ABD’ye 25 yaşında gelen babası Güney Kaliforniya Üniversitesi’nden, psikoloji bölümünde doktora derecesi aldı. R'Bonney Gabriel de Kuzey Teksas Üniversitesi’nden, moda tasarımı bölümünden mezun. Genç kadın tasarımcılık yapmaya devam ederken bir yandan da modellik kariyerini sürdürüyor. 

"Yaş sınırının kalkmasını isterim"

Yarışmada bu yıl evli ve çocuklu kadınların da katılmasına izin verilerek büyük bir değişiklik yapılmıştı. İlk 5'e giren güzellere Kainat Güzellik Yarışması'nda bunun dışında ne gibi değişiklikler yapılmasını istedikleri soruldu. ABD'yi temsil eden Gabriel, "Yaş sınırının kalkmasını isterim çünkü ben 28 yaşındayım. Yarışmak için büyük bir yaş gibi görülüyor ama ben, yaşın kadınları tanımladığına inanmıyorum" açıklamasını yaptı.